Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ettetek már sült hagymás vért?

Ettetek már sült hagymás vért?

Figyelt kérdés
Milyen vért ettetek, és milyen íze volt?
2016. nov. 28. 20:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Disznó vért. Sajátos ízze van, annyira nem hasonlít másra.
2016. nov. 28. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Húúúú, én a nyolcvanas években, amikor nagyon csóró voltam, sok hagymás vért ettem hó vége felé. Sóval, borssal, majorannával fűszerezve szerettem. A legolcsóbb és leglaktatóbb kaja volt. Hentesnél lehetett akkoriban 10-12 cm vastag gurigában kapni, kimérősen a fűszeres vért.
2016. nov. 29. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
20 évvel ezelőtt, kislány koromban. Mamámék tartottak disznókat, vágáskor az egész család összegyűlt segíteni. Hagymás vér volt a reggeli mindig
2016. nov. 29. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Disznó vért disznóvágáson, de a kcsa vér is finom, kiskoromban nagymamám mindig csinált nekem, ha vágott.
2016. nov. 29. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Disznóvért ettem már. Nagyon finom íze van, édeskés is a vér miatt, meg a hagymától is édes íze van. Nagyon szeretem.
2016. nov. 29. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Nagyon finom. Én nagyon szeretem.

Vagyis inkább már csak szerettem, mert évtizedekkel ezelőtt ettem utoljára, amikor még a szüleim éltek, és disznótoroztak.

Illetve, a anyukám, még a szárnyasok vérét is megvette (nem tudom mi a helyes kifejezés rá, tehát, nem engedte kárba veszni, hanem fölfogta egy edénybe), ha többet vágott egyszerre, és abból is készített hagymás vért, ugyanúgy mint a disznóból, vagy sokszor tett hozzá néhány májat is, és úgy vörös hagymával készített véres-májast.

Hát még most is összefut a nyál a számban, annyira finom volt.

Persze, tudom, sokan még a gondolatától is irtóznak, és undorítónak tartják, de hát ki mire szocializálódik, és az ízlésről, meg aztán végképp nem lehet vitatkozni.

Szóval szerintem nagyon finom a hagymás vér, bármilyen állaté is. :)

2016. nov. 29. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A disznóvágáskor megmentett vért, ha megalvadt, először kockára vágva meg kell abálni = forró vízben átfőzni. Majd leszűröd, és pirított hagymára rádobod, só-bors bele. És felséges kaja! Utána egy csésze boros tea, gyerekeknek citromos.


Baromfi vért csak a majdnem kész pörkölt közepébe raktuk bele, és ott főztük meg. Az is jó.


Kár, hogy ma már nem lehet hozzájutni egyikhez sem.

2016. nov. 29. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
Igen. Én minden hétvégén szoktam vágni csirkét vagy kakast. Annak a vérét mindig megsütöm. 24L Aki akar az hozzá tud jutni.
2016. nov. 29. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy hol tudok vásárolni. Itt a mi kis városunkban még csak nem is hallottam arról, hogy bárhol is árulnának.

De annyit megér, hogy rákérdezzek a húsüzletekben.

2016. nov. 30. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Én magamnak nevelem őket, és mindig kéznél van. Szinte minden hétvégén eszem sült vért. Amíg nem tartottam, addig a piacon vettem meg a baromfit és otthon vágtam le. 24L
2016. nov. 30. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!