Ettetek már sült hagymás vért?
Nagyon finom. Én nagyon szeretem.
Vagyis inkább már csak szerettem, mert évtizedekkel ezelőtt ettem utoljára, amikor még a szüleim éltek, és disznótoroztak.
Illetve, a anyukám, még a szárnyasok vérét is megvette (nem tudom mi a helyes kifejezés rá, tehát, nem engedte kárba veszni, hanem fölfogta egy edénybe), ha többet vágott egyszerre, és abból is készített hagymás vért, ugyanúgy mint a disznóból, vagy sokszor tett hozzá néhány májat is, és úgy vörös hagymával készített véres-májast.
Hát még most is összefut a nyál a számban, annyira finom volt.
Persze, tudom, sokan még a gondolatától is irtóznak, és undorítónak tartják, de hát ki mire szocializálódik, és az ízlésről, meg aztán végképp nem lehet vitatkozni.
Szóval szerintem nagyon finom a hagymás vér, bármilyen állaté is. :)
A disznóvágáskor megmentett vért, ha megalvadt, először kockára vágva meg kell abálni = forró vízben átfőzni. Majd leszűröd, és pirított hagymára rádobod, só-bors bele. És felséges kaja! Utána egy csésze boros tea, gyerekeknek citromos.
Baromfi vért csak a majdnem kész pörkölt közepébe raktuk bele, és ott főztük meg. Az is jó.
Kár, hogy ma már nem lehet hozzájutni egyikhez sem.
Jó lenne tudni, hogy hol tudok vásárolni. Itt a mi kis városunkban még csak nem is hallottam arról, hogy bárhol is árulnának.
De annyit megér, hogy rákérdezzek a húsüzletekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!