Erős turmixgép vagy botmixer olcsón?
Nem érted a lényeget, az 1-es leírta, csak nem fejtette ki.
Ez nem az erőn múlik.
Lehet egy botmixer 2000 wattos is, alkalmatlan magok szétzúzásra.
Nem arra találták ki.
Alkalmatlan rá.
Nem tudom, hogy írhatnám még le .
A botmixer folyadékban, vagy nagyon híg közegben lévő dolgokat tud pépesíteni.
Magokat pl péppé tudja zúzni...
pl pesto-hoz, úgy, hogy előtte felöntöd annyi olajjal, hogy ellepje.
Nagy logika amúgy nem kell hozzá, egy szilárd anyag nem tud bemenni magától a fejbe, csak üresen fog járni a kés.
1. osztályos szakácstanulóknak szoktam ezt magyarázni, akik a konyhafőnökből tanulnak főzni...
A turmix majdnem ugyanez, 1 másodperc alatt felcsapja a cuccot a falára, ami ha nem elég folyékony, nem folyik vissza.
2 kilowattos állat is lehet, ha nem arra van tervezve, akkor nem váltja meg a világot.
"smoothie készítéshez"
Ja, ezt nem olvastam, neked turmix kell, botmixerrel szenvedősebb, megoldható, de turmix ideálisabb.
Az "árukeresőn" nézegess, ott be lehet állítani szűrőbe az árat, és vélemények is vannak a termékekről!
"nyers céklát vagy a magokat is péppé zúzza."
Ez legtöbb esetben egyébként szintén nem az erőn múlik, hanem az állagon.
Ha túl sűrű a cucc, nem kering rendesen, és nem ér oda a késhez. (vagy túl nagy darabokra van vágva, pl cékla)
Ha túl híg, túl ritkán van benne, akkor csak kergetőzik benne az alapanyag.
Annyira kell felhúzni folyadékkal, tejszín állagú legyen, és legyen benne bővel a lezúzandó cuccból.
Ha lezúzta, utána lehet feljebb húzni.
Így az apróbb, keményebb dolgokat is lezúzza.
Hát ez a tapasztalatom. Hogy nem a teljesítményen múlik.
Azért írom, mert ezt kérdezted, meg azért, mert még mindig a teljesítményről beszélsz... szóval ahelyett hogy kötekednél, akár meg is köszönhetnéd a segítséget.
Én pont ugyanazt tudom lemixelni egy leggagyibb 300 wattos botmixerrel, mint egy 6-szeres teljesítményűvel.
Hamarabb túlmelegszik, kisebb adagokat lehet vele csinálni, ennyi a különbség. És azért pár tucatot kipróbáltam.
Ezért a részletes , önzetlen magyarázás, mert tisztán látszik, hogy a technikával van baj.
De többet nem fog előfordulni, ha ennyire otthon vagy a témában, akkor sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!