Neked vesznek külön kaját a szüleid, ha otthon van főzve? 18/F
A kérdésre miért nem lehet értelmesen válaszolni? Annyit kérdezett hogy ha nem ízlik az otthoni étel megengedett e nálatok hogy rendeljetek külön magatoknak. Nem az, hogy egy tininek illene e főzni tudnia.
Nálunk ha nem ízlett a kaja csináltam magamnak mást vagy rendeltem pizzát. Emberek vagyunk, különbözünk. Azt sem mondom édesanyámnak hogy ne legyen káposztás tészta mert engem a szagától is a hányinger fog el, ha rajtam kívül 3 ember meg annak örülne.
Azt meg sehol nem írta senki hogy elvárás lenne hogy főzzenek rájuk. Bár valóban az a szokás a legtöbb családban hogy apa-anya főz és nem a gyerekek dehát kinek a pap...
Nem igazán van olyan, hogy ne tudnék enni belőle. Van leves és második. Valamelyiket csak szeretem. Eszem csak levest és utána összedobok egy szendvicset, vagy eszem csak másodikat. Olyat nem csináltnak soha, hogy direkt mindenből azt főzik, amit nem szeretek :)
Nem szoktunk rendelni, főlen nem ilyen ok miatt.
#13as
"Annyit kérdezett hogy ha nem ízlik az otthoni étel megengedett e nálatok hogy rendeljetek külön magatoknak."
Nem, annyit kérdezett, hogy ha nem ízlik otthon az étel, akkor a SZÜLŐK vesznek-e neki mást. Nyilván senkit nem érdekel, ha a saját pénzéből mit rendel magának, de mással fizettetni a finnyásságot nettó pofátlanság.
Nem vagyok válogatos és szinte mindig jó kaját főz anyum. Max valami édességet veszünk az ebéd végére desszertnek. Ha nem eszem meg akkor vagy főzök magamnak vagy sandwicht eszek.
18/L
Ha olyat főznek amit nem szeretek, főznek külön. Kivéve, ha tejeset főznek, mert akkor lesz*rják, a laktózintolerancia szerintük humbug. Olyankor nem eszek.
Ha nagyon éhes vagyok, rendelek magamnak kaját, ugyanis 18 évesen már van saját bevételem, amiből finanszírozni tudom.
Nem lenne pofám odaállni anyám elé, hogy "tejfölös csirkét főztél? Akkor most azonnal rendelj nekem egy pizzát."
Bár rég voltam tini...
Nos, nekem egyszerű volt, mivel nem voltam válogatós és anyám amúgyis olyat főzött, amit mindketten megettünk. Amúgyis nagyon korán kezdtem főzni.
Étterembe dehogyis járnék folyton, valahogy az nekem nem esik jól, az egy kényszerhelyzet vagy néha poénos, nyaraláskor vagy ha más miatt nem vagyok otthon. Talán életemben 2-3 rendelés volt otthonra, indiai és japán éttermekből...
Ha rokonnál vagyok s nincs megfelelő étel, akkor is főzök vagy eszem hideget, nem gond.
Amikor ennyi idős voltam, akkor nekem anyukám főzött külön, ha kellett esetleg, vagy ettem hideget. De legtöbbször olyan kaja volt, amit szeretek, nem vagyok válogatós, meg hát anyukám is jól főz.
Egyébként én sem tudtam főzni sajnos 18 évesen, maximum pár nagyon alap kaját. Lehet, hogy kicsit ciki, de ez van. Aztán persze megtanultam, nem olyan nehéz dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!