Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Dobtatok már ki süteményt?

Dobtatok már ki süteményt?

Figyelt kérdés

Történt már veletek olyan, hogy egész nap bíbelődtetek egy étellel/sütivel, aztán a végén egy ehetetlen, felszolgálhatatlan vmi lett belőle, pedig szívvel-lélekkel csináltátok?

Tegnap mèzes-krémest sütöttem (életemben először), ma reggelig vártam a szeletelésssel, aztán hiába puhult meg a tészta, a csoki a tetején betonná változott és ugy tört szépen a felső tésztalappal együtt. Mérgemben kivágtam az egészet... 4-5 órát szenvedtem vele tegnap. Még meg is sírattam :D :(

Jártatok már így?



2016. nov. 11. 09:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Kezdő háziasszonyként rendszeresen dobtam ki a kreatúráimat, például a fűrészpor-szerű pogácsámat, a párnacsücsköt, amiből kifolyt a lekvár, és szénné égett alatt, kész gyümölcstorta lapot, amire forrón ráöntöttem a zselét, és az kifolyt az alján, de amikor a kekszgolyót is sikerült ehetetlen, ragacsos masszává alakítani, akkor végképp feladtam a sütést, édesség készítést.

Azóta már összeszedtem az önbizalmam maradékait, egyszerűbb sütiket meg tudok sütni, almás pite, túrós pogi, sajtos rúd, de nem vagyok egy nagy sütőmester. Pedig bármit meg tudok főzni, töltött káposztától a 12 személyes hidegtálig, de a sütés a mumusom maradt :)

2016. nov. 11. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
Nekem sem szokásom kidobni semmit, de ez vhogy annyira felbosszantott, hogy hirtelen felindulásból kivágtam... imádom sütni, vagyis csak próbálkozom vele, de vhogy a piskótától nem jutok feljebb, amit persze a párom nem szeret. Neki akartam a kedvébe járni a mezes-kremessel. De nyilván amit az ember nagyon szeretne, sosem sikerül... maradok az egyszerűbb dolgoknál.
2016. nov. 11. 15:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Ha elfogadsz egy jó tanácsot a csoki bevonóra a tetején ;)


- nekem sem sikerült évekig, se házilag se a Marika, Party stb bevonókkal

-aztán anyukám olyan zserbót csinált egyszer, hogy odáig voltunk tőle

-megfogadtam a tanácsát és azóta csak Dr.Oetker étcsokis bevonóval dolgozok a sütik tetejére, lehet, hogy egy picivel drágább, de a végeredmény nagyon megéri


én sem vagyok szerencsés típus, pontosan értem miről van szó :D álladóan túlverem a tejszínt, a torta szétfolyik, a zselatin nálam tuti darabos lesz a krémben.


Szóval próbáld ki karácsonyra ;) egy jó kis zserbó tetején, tuti sikered lesz


A puha tészta alapja pedig a rengeteg zsiradék, néha picit több vaj pl. mint, amit a receptek írnak :)


Ne add fel! :)

2016. nov. 11. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:

13as válaszoló!


Nagyon szépen köszönöm! Kiprobalom!!!

2016. nov. 12. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!