Dobtatok már ki süteményt?
Történt már veletek olyan, hogy egész nap bíbelődtetek egy étellel/sütivel, aztán a végén egy ehetetlen, felszolgálhatatlan vmi lett belőle, pedig szívvel-lélekkel csináltátok?
Tegnap mèzes-krémest sütöttem (életemben először), ma reggelig vártam a szeletelésssel, aztán hiába puhult meg a tészta, a csoki a tetején betonná változott és ugy tört szépen a felső tésztalappal együtt. Mérgemben kivágtam az egészet... 4-5 órát szenvedtem vele tegnap. Még meg is sírattam :D :(
Jártatok már így?
Kezdő háziasszonyként rendszeresen dobtam ki a kreatúráimat, például a fűrészpor-szerű pogácsámat, a párnacsücsköt, amiből kifolyt a lekvár, és szénné égett alatt, kész gyümölcstorta lapot, amire forrón ráöntöttem a zselét, és az kifolyt az alján, de amikor a kekszgolyót is sikerült ehetetlen, ragacsos masszává alakítani, akkor végképp feladtam a sütést, édesség készítést.
Azóta már összeszedtem az önbizalmam maradékait, egyszerűbb sütiket meg tudok sütni, almás pite, túrós pogi, sajtos rúd, de nem vagyok egy nagy sütőmester. Pedig bármit meg tudok főzni, töltött káposztától a 12 személyes hidegtálig, de a sütés a mumusom maradt :)
Szia!
Ha elfogadsz egy jó tanácsot a csoki bevonóra a tetején ;)
- nekem sem sikerült évekig, se házilag se a Marika, Party stb bevonókkal
-aztán anyukám olyan zserbót csinált egyszer, hogy odáig voltunk tőle
-megfogadtam a tanácsát és azóta csak Dr.Oetker étcsokis bevonóval dolgozok a sütik tetejére, lehet, hogy egy picivel drágább, de a végeredmény nagyon megéri
én sem vagyok szerencsés típus, pontosan értem miről van szó :D álladóan túlverem a tejszínt, a torta szétfolyik, a zselatin nálam tuti darabos lesz a krémben.
Szóval próbáld ki karácsonyra ;) egy jó kis zserbó tetején, tuti sikered lesz
A puha tészta alapja pedig a rengeteg zsiradék, néha picit több vaj pl. mint, amit a receptek írnak :)
Ne add fel! :)
13as válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm! Kiprobalom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!