A champion gombát szárítással lehet tartósítani?
aszalóval már sokszor csináltam csiperkét, be lehet áztatni levesbe, vagy kávédarálóban megőrölve pornak fűszernek használni.
a champion szerintem a konzerv/üvegesnek a neve, az már eleve tartósított.
laskagombából is szoktam.
Jézusom első ha csak hülyeséget tudsz inkább meg se szólalj.
Nincs olyan, hogy "champion", a csiperkegomba francia neve a champignon, és mindegy milyen formátumú (friss, aszalt, szárított, konzerv, stb.), akkor is champignon, nem "champion" meg "sampion" meg "sampinyon" amiket itt néha írni szoktak...
Kérdező: igen lehet, elkészítésnél vízben kell felengedni és tudni kell, hogy a szárított gomba csak hő hatására adja a valódi ízét, tehát salátákba stb. főzés/sütés nélkül nem érdemes.
Személyes véleményem, hogy a csiperkét szárítani teljesen felesleges, hiszen az íze jellegtelen más gombákéhoz képest, ráadásul minden szezonban kapható és nagyjából egyformán olcsó.
Látom, hogy hány éves a kérdés, de kedves kettes, te sem tudod egészen jól.
A champignon az nem a csiperke gomba francia neve, hanem egyszerűen azt jelenti, hogy gomba.
A csiperkegomba franciául champignon agarique.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!