Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A champion gombát szárítással...

A champion gombát szárítással lehet tartósítani?

Figyelt kérdés
2016. nov. 4. 13:53
 1/3 anonim ***** válasza:
44%

aszalóval már sokszor csináltam csiperkét, be lehet áztatni levesbe, vagy kávédarálóban megőrölve pornak fűszernek használni.

a champion szerintem a konzerv/üvegesnek a neve, az már eleve tartósított.

laskagombából is szoktam.

2016. nov. 4. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Jézusom első ha csak hülyeséget tudsz inkább meg se szólalj.


Nincs olyan, hogy "champion", a csiperkegomba francia neve a champignon, és mindegy milyen formátumú (friss, aszalt, szárított, konzerv, stb.), akkor is champignon, nem "champion" meg "sampion" meg "sampinyon" amiket itt néha írni szoktak...


Kérdező: igen lehet, elkészítésnél vízben kell felengedni és tudni kell, hogy a szárított gomba csak hő hatására adja a valódi ízét, tehát salátákba stb. főzés/sütés nélkül nem érdemes.


Személyes véleményem, hogy a csiperkét szárítani teljesen felesleges, hiszen az íze jellegtelen más gombákéhoz képest, ráadásul minden szezonban kapható és nagyjából egyformán olcsó.

2016. nov. 4. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Látom, hogy hány éves a kérdés, de kedves kettes, te sem tudod egészen jól.

A champignon az nem a csiperke gomba francia neve, hanem egyszerűen azt jelenti, hogy gomba.

A csiperkegomba franciául champignon agarique.

2022. okt. 23. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!