Van elérhető, megfizethető, egészséges módja a kenyér kiváltásának?
Nem igazán tudom megmondani a leglogikusabb érvet, de mindenesetre lényegében nem szeretem a "kenyeres" dolgokat, a szendvicseket, felvágottas stb. kenyereket.
Édes és sós kekszeken, csokin, gyümölcsökön, zöldségeken, főtt ételen bírnék élni.
A péksütik se mindig esnek jól, ezért ha pl. otthon nem ettem eleget, nem péksütit, hanem két db. banánt vásárlok.
Ráadásul nagyon kicsi gyomrú vagyok, hamar jön a teltségérzet. Ha pedig a kellemes teltségérzet után, amikor még nincs "kajakóma", tovább eszek, akkor szinte rosszul vagyok.
Annyit szoktam enni, amennyitől már nem vagyok éhes, kellemes mennyiséget érzek magamban de még nem túl sok.
2-3-4 órán belül pedig az újabb éhség.
Táborokban a napi háromszori étkezés volt a legnehezebb számomra (bár tény, hogy ezzel sosem voltam egyedül), és azóta is ez lehetne a kínzómódszer nekem.
Szóval ötletekre, beszerzési helyekre, receptekre, módszerekre lennék kíváncsi, hogy mit reggelizzek kenyér nélkül? Aki gluténérzékeny, vagy aki paleo étrend szerint eszik, mi a reggelije?
Munka közben mit csipegessek, ami nem csinál savat, de telít valamennyire a főétkezések között? Egyelőre banánt eszek és a többi, hasonló cipőben járó kollégával együtt kekszezünk, de ez egészségtelen.
Én pl. sokszor párolt rizzsel helyettesítem a kenyeret. Teljesen jó rántottához, virslihez, és még sok más reggelire szokásos ételhez. A rántottát nem mellé rakom, hanem ráütöm a tojást, és összesütöm. Olajos/paradicsomos halat is lehet rárakni, tehát sokmindenhez jó, amit kenyérrel ennénk.
A melóhelyen csipegethetsz pl. olajos magokat. Leginkább a mogyimixet szeretem spec én.
Szoktam még pogácsát, lepénykét sütni rizs/zablisztből. A zablisztet zabpehelyből készítem, így olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!