Hát, nálunk a kebabot egy nagyon finom, nagy zsömleszerűségbe töltik. Ebbe megy a birkahús, a saláta, az öntet. A kebab tálban tányéron adják a husit, mellé a zöldet, és köretnek hasábot, általában.
A gyrost pitába töltik, tálon pedig nagyjából ugyanúgy néz ki, mint a kebab tál, bár a kebabhoz itt vöröshagymát adnak, paradicsomot nem, a gyroshoz igen, és lilahagymát.
A legfőbb különbség a legtöbb vendéglátóhelyen (legalábbis Magyarországon) a gyros és a kebab között, hogy a kebabot birkahúsból csinálják, a gyrost meg mócsingos húsnyesedékből, esetleg zsíros pulykából.
Zsíros pulykából, ez tetszett :D a pulykánál zsírszegényebb vágóállatot nemigazán tudok mondani.
Egyébként leginkább a szósz tér el, főleg hogy a gyros szósz joghurt alapú, míg a kebabszósz tejföl alappal készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!