Élelmiszermérnök hallgató vagyok, mire szakosodjak?
Novemberben szakosodnom kell, állati vagy növényi szakirányba. A növényi összességében nem lenne rossz, mert elég sok mindent magában foglal, viszont az állatisban van a tejipar ami engem messze a legjobban vonz. Nem tudok dönteni, mert az állatisnál annak ellenére hogy a tejipar teljes prioritásban van nálam, a többi részét (sertés, baromfi pl.) nem csinálnám szívesen. Ellenben a növényinél pl. szesz, malom, édes kapásból jók, csak túl sok rálátásom nincs hogy élesben milyenek, vagy akár csak tanulni őket.
Esetleg ha hasonló cipőben járt elődeim olvassák ezt, megköszönnék pár tanácsot/tapasztalatot!
Az emberiségnek (táplálkozási szempontból) 3 ellensége van: a cukoripar, a tejipar és a húsipar. Olvasd el a Kína-tanulmányt (vagy legalább olvass bele):
data pont hu/get/6501187/Kina-tanulmany.pdf?pid=3612024477
A kazeinről szóló részeket különösen ajánlom, ez a legrákkeltőbb tejfehérje.
Nemrég kaptam egy előadást:
https://www.youtube.com/watch?v=lXXXygDRyBU
...még én sem néztem meg, de meg fogom. A magyar feliratot a beállításoknál be lehet kapcsolni.
Úristen... Az emberiségnek táplálkozási szempontból kultúránként elég sokféle ellensége van, a szubszaharai övezetben eléggé örülnének a második válaszoló által felsorolt ellenségeknek. A mi kultúránkban egy ellenség van, a mértéktelenség.
A Kína tanulmányról meg inkább olvasd el ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!