A ti gyermekeitek szeretik a menzai cukor és só nélküli ételeket?
Tekintve, hogy a magyar konyha továbbra is az agyoncukrozott és túlsózott ételekről szól, a zöldségeket pedig nem ismerik vagy csak főzelékként, nem csodálkozom, hogy a gyerekek többségének nem jön be. Sajnos nagyon más lehetőség nincsen arra, hogy ezeknek a gyerekeknek a szokásait befolyásolni lehessen. Az is rettenetes, hogy nagyon olcsón akarják megoldani a reformkonyhát, így sok helyen gusztustalanságokat főznek, pedig az egészséges konyha felveszi a versenyt a klasszikus magyar konyhával. Ennek következtében azt hiszik az emberek, hogy a reform konyhával van baj, pedig a kivitelezés hibádzik. Nálunk a menzát egy étterem üzemelteti, mindennap a helyi csoportba kirakják a menüt - a kaják guszták, elegendőek, zöldség és sovány hús alapúak. Nagyjából hasonlókat szoktam én is enni.
A só radikális visszaszorítását megítélni sem tudom, mert nem kóstoltam. Ha íztelen, az a rossz, de ahogy említettem, a magyar konyha a túlzott sóbevitelről szól. A saját családomban és vendégségben is sokszor tapasztalom, hogy az "elég sós" az ajkaimat lemaró kategória... A cukormentesség nagyon jó dolog, nálunk exponenciálisan nő a dagi gyerekek száma - ezekből a gyerekekből cukorbeteg felnőttek lesznek. Korábban ez "időskori" cukorbetegség néven futott, ma meg 15-20 évessel is találkozunk, aki a cukorzabálás következtében már teljesen inzulinrezisztens. Nagyon helyes, hogy csökkentik a cukor mennyiségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!