Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kerámia főzőlapú tűzhely...

A kerámia főzőlapú tűzhely megéri az árát a hagyományoshoz képest?

Figyelt kérdés

Régi villanytűzhelyem megérett a cserére. Kerámialaposon gondolkodom (nem indukciós), de nagyon ellentmondásos véleményeket olvasok. Tartok tőle itt, is. De mégis örülnék, ha megosztanátok a tapasztaltakat.

Sok helyen gázhoz viszonyítanak, de az nem is jöhet szóba, soha nem is használtam mást, mint villanyt.


Van aki szerint nagyon kényes jószág, mások imádják. Karcolódik-semmi baja nem lesz, lassú-gyors. Ilyenekkel találkozom.


2016. szept. 19. 14:35
 1/2 anonim ***** válasza:

NEkem 10 éve van, a hagyományos elektromos után.


Szerintem nagyon megéri, sokkal könnyebb kezeleni.

Az, hogy "karcolódik" - persze, valamennyire igen, elvégre használom. De nem karcosabb, mint a réginél volt, ott is volt nyoma a használatnak. Viszont ha kicsit odafigyelsz, akkor nagy, mély karcok nem lesznek rajta, csak akkor, ha nem odafigyelve használod.


A kerámia - mivel ÜVEGkerámia -, el tud törni, de csak akkor ha ráejtesz valami nehezet, vagy ha ráállsz. (Hallottam olyat, hogy a férj valamit szeretni akart a tüzhely fölött és ráállt - ezt természetesen nem bírta el) De a normális használatot bírja. Nekem valamivel tán gyorsabb, mint a hagyományos volt. Ami nagyon jó benne, hogy mutatja, ha meleg a fözölap.


Szóval ha tönkremegy idövel, akkor nagy valószínüséggel újra ilyet veszek. (Az indukciós nem jöhet szóba, mert nagyon sok edényemet nem tudnám használni.) Persze lehet, hogy addigra lesz valami újabb, jobb, de a jelenlegi lehetöségek körül nekem ez a legjobb.

2016. szept. 19. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem, nem cserélném másra. Persze, egy idő után karcolódik, de bútorkatalógusban akarsz főzni vagy egy igazi konyhában? Az edények is karcolódnak, na bumm. Ha nem csapkodod rá az edényeket és nem ejtesz rá semmi nehezet, akkor tizenévig hű társad lesz. Könnyebb dolgokat ráejtek néha, még sosem tört be. Gyorsan felfűt, lassan hűl, ami szerintem azért jó, mert ingyen melegen tartja az ételt, amikor már nincs is bekapcsolva. Tisztítani könnyű, és mivel általában van egy kicsi pereme, nem folyik szanaszét a kifutott étel. A leégésekre szódabikarbónát szórok és lassan felöntöm forró ecettel, hogy alaposan felpezsegjen, utána már könnyen le lehet törölni (kifutott karamellnél bevált, ha arra jó, akkor mindennel megbirkózik).
2016. szept. 19. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!