Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tűzhelyet váltok, EDÉNYALÁTÉT?

Tűzhelyet váltok, EDÉNYALÁTÉT?

Figyelt kérdés

Kerámialapos villanytűzhelyet használtam eddig, most gáztűzhelyet fogok használni jó ideig. Azt nem tudom, hogy használjam a főzőedényeimet a gáztűzhelyen, hogy utána később majd ugyanazon a villanytűzhelyen is tudjam őket megint használni. Ugyanis a kerámialapra most mindegyik edény szépen felfekszik a sík felületű aljával, viszont ha a gáztűzhelyre simán rárakom őket, hullámos lesz az aljuk.

Azt gondoltam, beszerzek valami vastag fémkorongot, és az edény alá teszem (mint egy vastag lángelosztót). Jó ez így? Ez gyorsan átmelegszik? Honnan lehet ilyet szerezni?

Vagy létezik jobb megoldás?

2013. máj. 24. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Láng elosztonak hívják . háztartási boltokban fogsz kapni..

[link]

2013. máj. 24. 18:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, gondolom az öntöttvasra gondoltál. Elég vastag ez? Tuti nem deformálódik el az alja?

(Volt már ilyen szituban valaki, mint amit fenn írtam?)

2013. máj. 24. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem gagyik az edényeid, a gázon sem deformálódik el. De a lángelosztó jó, mert a láng egyenletesebben oszlik el és hamarabb fő meg az étel.
2013. máj. 24. 18:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. máj. 24. 18:45
 5/6 anonim ***** válasza:

1. Az öntött vas lángelosztó vastagsága kb. fél-, 1 cm között van. Nagyon jó, viszont ha takarékra veszed alatta a gázt, hogy az étel ne forrjon olyan nagyon, vagy éppen ki ne fusson, több idő kell neki, míg az öntött vas lángelosztó is lehűl a lábas alatt annyira, hogy elérted a célodat, azaz vigyázni kell, mert attól még meglehet, hogy a rántott levesed mégiscsak kifut.

2. Világ életemben gázon főztem, és soha egyetlen lábasomnak, fazekamnak nem deformálódott el az alja. Ha bárkinél is ilyen előfordult, akkor ott nem a tűzhelyben volt a hiba, hanem hogy esetleg "osztályos" termék volt az edény.

2013. máj. 25. 07:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ez jó hir.

Biztos egész picit se lesz hullámos? Pici hullámosság is számít, az már levegőréteget jelent, ott nem adódik át a hő a villanyon.

2013. máj. 29. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!