Keresztelőre szeretnék menükártyát összeállítani, mi illik ide (előétel, főétel. )?
Hányan lesztek? Mennyi időd lesz megfőzni?
Előtte való nap kel már készülni? Vagy lesz időd mindenre aznap?
Én húslevest készítenék. Azt általában mindenki szereti. Előző nap is elkészíthető. Csak a tésztát kell frissen belefőzni.
Sültek, rántottak. Ezeket frissen. Sülteknél viszonylag egyszerű, beteszed a sütőbe és nem kell különösebben foglalkozni vele. Rántott macerás, mert frissen jó.
Hozzá a köretet el lehet készíteni előző nap. Pl. rizst. De lehet gyorsan összedobható zöldsaláta.
Desszert. Elég sok sütemény elkészíthető előző nap, illetve van, aminek direkt jót tesz, ha áll egy napot.
Édes lehet pl. zserbó. Sós, pogácsa, ez inkább frissen jó. Sajtos rúd, jó akkor is, ha több napos.
Ha kevesen vagytok és ismered az illetők ízlését, az nyilván megkönnyíti a dolgokat, mert akkor azt készítenék, amit tudom, hogy szeretnek.
De lehet akár hidegtállal is készülni. Finom sonkák (nem gépsonka, hanem szárított sonkák) sajtok, zöldségek, esetleg gyümölcsök, szépen elrendezve tálakon.
Nincsenek konkrét előírások keresztelőre. Azt neked kell tudnod mit szeretnek a vendégeid, és attól is függ hányan lesztek. Nyilván más 5-6 főre főzni, mint 20-30-ra.
Egy gyors menüsornak pl.
meleg előétel: forró fűszervajas padlizsáncsíkok rukkolafészekben
leves: bazsalikomos paradicsomkrémleves
főétel: parmezános erdei gombás rizottó
desszert: tiramisu pohárkrém
később sajtok, gyümölcsökkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!