Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valaki garázdálkodik a lisztem...

Valaki garázdálkodik a lisztemben. Ki lehet az?

Figyelt kérdés
Levettem egy bögrét és tele volt bogarakkal. Apró nagyon kicsikék, alig lehet látni őket, alig 1mm-esek és naagyon de nagyon sokan vannak. És talán repülnek is. Belenéztem a lisztbe és ott mégtöbben vannak, a grízbe is és a rizsbe is beköltöztek. Ha nem zsizsik mert annál sokkal kisebb és lárvák nincsenek sehol, és nem lisztmoly mert az nagyobb meg nem ezer van belőle egy csomagban, akkor mi akadályozott meg ma a sütisütésben?
2010. ápr. 22. 19:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Jajj szegénykém! Nem hallottam még ilyenről én a helyedben mindent kidobnék és ultra erős fertőtlenítővel kifertőtleníteném az egész lakást! Sok sikert!
2010. ápr. 22. 20:40
 12/19 anonim ***** válasza:

élelmiszermoly csapda (teszkó, dm...mindenhol lehet kapni)

és még a lezárt celofános cuccaidat is kukába

2010. ápr. 22. 20:50
 13/19 anonim ***** válasza:
Nálam is voltak ilyenek.Én azóta a lisztet a hűtőben tartom.Tényleg nagyon nehéz tőlük megszabadulni.A rizsbe nem mennek bele már, hála az égnek.
2010. ápr. 22. 21:01
 14/19 A kérdező kommentje:
Most dobtam ki egy hadseregre való teát. A szívem szakad meg értük. Tészták, mittudomén mindent kihajítottam amin akár egyet is láttam. Honnan a nyavajából jöttek ezek egyáltalán???? :'( de csak abban a szekrényben vannak szerencsére...(kopp kopp kopp)
2010. ápr. 22. 21:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Én megmondom neked, az zsizsik bogár! Komolyan. Ha egyszer betámad valahova, elég onnan kiírtani. Mindent dobj ki, amibe belemászott, mert oda rakja a petéit, leghamarabb a lisztben kerül elő. Azért írtam a nevét, hátha kitudod guglizni, hogy lehet megszabadulni tőlük.

Ja, a babon amikor olyan kis lyukak vannak (zsizsikes), azt is azok csinálják.

2010. ápr. 22. 21:09
 16/19 A kérdező kommentje:
én is gondoltam hogy zsizsik. de nézzétek meg, akkora mint ez a csík - sőt még ekkora sincs...
2010. ápr. 22. 21:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Pedig az lesz. Más nem nagyon terjed ennyire. Valószínüleg ezek már a petékből kikeltek. :) Most falatoznak, és növekednek.
2010. ápr. 22. 22:23
 18/19 A kérdező kommentje:

Kinyírom mindet ^^

Kidobtam minden fellelhető száraz dolgot, kiporszívóztam meg áttöröltem az egész konyhaszekrényt, remélhetőleg nem nagyon maradt :S

Ha valakinek van valami áttörő ötlete, akkor azt szeretettel várom, nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. ápr. 23. 18:49
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem régebben a teafilterekben laktak.

Akkor módszeresen kipakoltam és áttakarítottam a kamraszekrényt, és minden ehető dolgot, ami nincs légmentesen lezacskózva, jól záródó fém, és műanyag dobozokba raktam. Azóta nem láttam egyet sem.

2010. ápr. 24. 10:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!