Mi a neve azoknak a kis kerek cukorkáknak?
Gyerekkoromban "görög cukor" néven ismertük, de gondolom hogy csak azért, mert mindig akkor jutottunk hozzá, mikor valamelyik ismerős Görögországban volt, és onnan hozott. Most hogy már van internet, nem találok ilyen néven semmit.
Van hasonló jelenleg Magyarországon, azok az apró cukorkák, de azok nem gömbölyűek, hanem oválisak, és sima ízekben kapható. A görög cukornak olyan különleges ízei voltak, mint például a rózsa.
Tudja valaki, hogy milyen néven találhatnék rá?
Ez az úgynevezett jawbreaker, magyarul cukigumi néven fut. Amerikai édesség, és nem is mindegyiknek van rágógumi a közepében. Idehaza összesen egyszer láttam egy vidéki kisboltban és fel is vásároltam az egész készletet.
Mindenesetre ha tudod, Magyarországon hol lehet kapni ilyet és leírod, azt megköszönném!!!!! :))))))))))))))))))))))
Az is lehet jawbreaker, én voltam kint USA-ban, és ilyet is árultak.
De úgy is rákereshetsz, hogy "gobstopper". Lehet hogy ez az a fajta amire gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!