Ti mit mondotok? A nyúl kolbász milyen lehet? Szeretnék nyúl kolbászt készíteni de nem tudom milyen ízű
Nyúl ízű.
Szerintem túl sovány ilyesmihez, kár lenne érte.
Én lóhússal keverném, hogy ne legyen annyira száraz.
Az íze is inkább ahhoz hasonlít. Hisz az is édeskés.
Önmagába olyan lenne mintha csirkemellből akarnád.
De mennyibe fog kerülni, kiszámoltad? Érdemes?
3 rongy a nyúlcomb kilója csontosan.
a többi részén meg szinte nincs is hús, ráadásul szerintem nem létezik nyúlhús szeparáló gép.
Bélszínkolbászt nem akarsz csinálni?
1. Szerintem is túlságosan sovány-hús, tehát valami zsírosabb húst, vagy szalonnát kellene hozzá gyúrni
2. Én is úgy emlékszem, hogy kissé édeskés húsa van, szóval biztos, hogy erősebben kellene fűszerezni, mint pl. a sertéshúsból készített kolbászt
Ha rám lenne bízva:
- az egészet összedarabolva, egy jó adag pörköltet főznék belőle, vagy
- a combját egyben megsütve: fokhagymával tűzdelve, füstölt szalonnával beborítva...
- vagy egyben nyársra húzva, és mint az ökröt sütni, jó kis piknik jönne össze haverokkal, rokonokkal + demizson vörös-borral...
A lóhús még szárazabb a nyúlhúsnál, azzal nem érdemes keverni, meg úgy sem kapnál.
Gondolom házinyúlból készítenéd, ami azért nem annyira száraz, de mindenképpen kellene hozzá egy kis zsiradék. Sertés zsírszalonna, vagy liba/kacsaháj, és gazdagabban is kell fűszerezni, mint egy sima sertéskolbászt.
nem fogod kiérezni, hogy ez most nyúlhúsból van, mert a hozzáadott zsiradék fajtája/íze, és a fűszerek megváltoztatják a natúr nyúl ízét.
Nem olyan lesz, mint egy rozmaringos nyúlgerinc, vagy egy nyúlpaprikás, rántottnyúl, de az ízesítés rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!