Ismer valaki egy finom levendula szörp/szirup receptet?
Levendula szörp
Készítése nagyon egyszerű és az eredmény rendkívül finom!
Hozzávalók: 6 bögre cukor, 6 citrom leve kifacsarva, és – ha szeretjük – a héja lereszelve (ha a reszelt héjat használjuk, akkor mindenképpen bio-citromot vegyünk!), 2 bögre víz, 2 bögre levendulavirág (a száraz virág is használható).
Elkészítés: A cukrot, a citromhéjat (vigyázat, a fehér része ne kerüljön bele!) a citromlevet és a vizet egy lábosban felforraljuk. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, beleszórjuk a levendulavirágokat, elzárjuk alatta a lángot és lefedve pihenni hagyjuk. Néhány óra múlva átszűrjük (bár én gyakran egy egész éjjelen át hagyom, akár 24 óra is lehet…), egyet forralunk rajta, és még melegen üvegbe töltjük, és száraz-dunsztba hagyjuk kihűlni.
A 6 citrom helyettesíthető 3 zöld citrommal is … és megbolondíthatjuk pár szál citromfűvel.
A színe természetesen nem lesz lila, sőt lehet, hogy elég halovány marad, de ne ijedjünk meg, az íze nagyon finom lesz…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!