Tényleg ennyire nem bírom az alkoholt?
1 doboz sör nem ugyanaz, mint 1 dl vodka.
A vodka tömény szesz, alkoholfoka, erőssége sokszorosa a sörének. Még szerencse, hogy csak a felét tudtad meginni.
Amúgy miért kellene jobban bírnod az alkoholt? Addig örülj, amíg nem bírod :-) - ha jobban bírnád, akkor már hozzá lenne szokva a szervezeted, egyre több és több alkoholt kellene innod ahhoz, hogy ugyanazt a hatásfokot elérd (majd szép lassan alkoholista lennél) és egyre többe is kerülne.
"összejött sok minden és kiakartam kapcsolódni"
Máskor, ha ki akarsz kapcsolódni, akkor menj el futni vagy úszni. Nekem egyszer szerelmi bánatom volt (tetszett egy fiú, de rástartolt más az orrom előtt) én erre elmentem futni, kifutottam a mérgemet, a dühömet, a bánatomat, s legnagyobb megdöbbenésemre még a fiúnak is szimpatikusabb lettem én, mint a másik ember, aki hajtott rá :-) Össze is jött a kapcsolat, jó darabig tartott... (2-es vagyok)
Ahogyan leírták, nem arról van szó, hogy ennyire rosszul bírod genetikailag, valószínűleg csak az egyéb befolyásoló tényezők jöttek össze szerencsétlenül. Az éhgyomor alapból nagyon csökkenti a "büntetlenül" elfogyasztható mennyiséget, mert gyorsan felszívódik. A szénsav ugyanígy a felszívódást gyorsítja (engem a szénsavas dolgok ütnek meg rettenetesen, sört pl szeretem, de igen rosszul bírom), az sem mindegy, hogy lehúzod, vagy hosszabb idő alatt oszlik el, és iszol-e mellé (alkoholmentes) folyadékot. Persze az sem utolsó szempont, hogy mennyire vagy hozzászokva,vagy az adott italfajtát mennyire érzed.
Ahogy leírtad, nem volt komoly bajod, kicsit berúgtál,meg jó másnapos vagy. Fogd fel egy tapasztalatnak, és legközelebb már ennek fényében igyál...
De jó neked!
Nekem sajna 19 éves lányként vagy 3 decit meg kell innom ahhoz, hogy csak érezzem magamon. Szívesen cserélnék veled, olcsóbban kijönnék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!