Az óvodában miért nem engedtek leves evés közben vizet inni?
Babona.
Én is mindig megszomjazom levesevés közben. de most már felnőtt vayok, senki nem tiltja, hogy igyak. És még nem nőtt béka a hasamban.
Sőt, a kenyeret is frissen, melegen szeretem. Ettől se lett soha semmi bajom.
Jajj, ne is mondd! Annyira irritált! Sirni tudtam volna.
Ha nagyon nem birtam magammal, akkor kikéretszkedtem a mosdóba, és "kiittam" a csapot.
Egyszerű oka volt.. :) Anyu ovonő volt, tőle tudom, hogy azért nem, mert azok a gyerekek, akik leves közben isznak, tele lesz a gyomruk (a levessel és a vízzel), és másodikfélét már egyáltalán nem esznek, vagy csak turkálják, hisz nem éhesek.
És ez nem lenne baj, de ebéd után egy órával megéheznek, és az uzsi ugye csak 4 körül van. :)
Örülök, hogy ez másnak is feltűnt :), én is utáltam. Mindig sokat ittam étkezések alatt és ez felnőttként sem változott, mégsem vagyok csontkollekció. Az óvodában egyébként olyan langyosan, majdnem hidegen tálalják az ételeket, hogy a hőmérsékletkülönbség sem árthat.
Bennem ez olyan mély emlékeket hagyott, hogy most, felnőttként - kisgyerekekkel foglalkozom - mindig megengedem, hogy néhány kortyot igyanak a leves mellé is. A szomjúságot a leves önmagában nem oltja, ellenben ha egy alapvető szükséglet - esetünkben a szomjúság - nincs kielégítve, a legfinomabb étel sem ízlik. A kicsik nálunk is szépen fejlődnek, senki sem fogyott még el, amiért ihatott egy keveset evés közben :=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!