Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Alkoholista vagyok?

Orosz Nóri kérdése:

Alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés

Röviden az alkohollal való kapcsolatom eddig :

15 évesen kezdtem inni, ekkoriban még csak héba hóba, tini dacból.

18 évesen elkezdtem keményebben inni, ekkor már heti 2-3 alkalommal gyakran leittam magam, a 18-20 közötti időszakban , volt hogy gyakrabban volt hogy ritkábban de nagy leállás sose volt.

20 évesen kirúgtak az egyetemről, ezután fél évig masszív alkoholista voltam, 2 naponta berúgtam, volt hogy naponta.

21-25 között megint hol sokat ittam hol kevesebbet, volt hogy fél évig semmit.

Fél éve azonban megint masszívan piálok, decemberben leszek 26 éves.

Gyakorlatilag hetente 4 szer is berúgok.

Ez lejtő? Nem lesz már ebből 30. születésnap sem?

Ez alkoholizmus?

2016. júl. 9. 14:45
 1/8 anonim válasza:
100%

Még szép hogy az vagy, ez így már sok.

Van, hogy nekem is befut egy héten mondjuk két berúgás, de az ilyen alkalom, tehát hazajön bátyám Németből, másnap meg pont belefutok egy ismerősbe, szal évente van ilyen 1-2.

De ez így már sok.

A májad tuti szét van, hagyd abba, mert nem lesz jó vége.

2016. júl. 9. 14:53
 2/8 anonim válasza:
100%
Ez alkoholizmus, sajnálom. Miért iszol? Nem kéne felkeresni egy pszichológust? Nincs lelki problémád? Tényleg le kéne állnod, mert ez így nagyon sok. Tereld el a figyelmed az ivásról, és próbáld kerülni. Fokozatosan állj le, mert rögtön úgysem fog menni. Mindig van visszaút! Sok sikert, ne add fel!
2016. júl. 9. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:

25 éves korig ugyanez az én "alkesz életrajzom" is. Azután megembereltem magam, és egyik napról a másikra befejeztem.

Az egész csupán akarat, és hozzáállás, valamint némi önkritika kérdése.

2016. júl. 9. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Ezek alapján te még kételkedsz ebben
2016. júl. 9. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
A női alkoholizmus gyógyithatatlan
2016. júl. 9. 15:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez sajnos alkoholizmus, nagy problémáid vannak az alkoholfogyasztással.

Addiktológus szakember felkeresése javasolt.

2016. júl. 9. 16:33
 7/8 Phoney ***** válasza:

Alkoholizmust nem mennyiség/gyakoriság alapján diagnosztizálnak (mivel kényszeres alkoholfogyasztást jelent), de heti 4 berúgásnál és ilyen előzmények mellett azért jó okkal feltételezhető. Hogy mi lesz belőled 30 évesen, azt senki nem tudja, de ilyen ütemben még nem az egészséged a legnagyobb probléma, hacsak nem visz el az alkoholmérgezés egy különösen jól sikerült estén. (Persze ha az a fajta vagy, akinek a berúgáshoz minimum egy üveg tömény kell, akkor veszélyben lehet a májad.)

Az igazi probléma az érzelmi és mentális leépülés szokott lenni, ami egyébként teljesen visszafordítható (amíg nem vagy korszakov-szindrómás), de ehhez elég hosszú időre kell leállni az alkohollal, és az alkoholista gyakran nem találja meg a motivációt ahhoz, hogy hosszú távon józanul elviselje az életét, főleg, ha már rég elfelejtette, hogyan kell normálisan hozzáállni a józan élethez. Meg persze a tudattalan kényszer is megmarad, hogy minden ok nélkül inni akarsz, szóval arra külön figyelni kell, hogy ne ülj le inni, azaz ne találj ki lehetlen kifogásokat a „csak mégy egy pohárra”, de inkább már az első pohárra sem. Hagyd abba minél hamarabb, mert minél idősebb vagy, annál jobban rögzül az életvitelszerű ivás.

2016. júl. 9. 17:00
 8/8 Saavedro válasza:

"A női alkoholizmus gyógyithatatlan"

A kérdező nem nő...

2016. júl. 16. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!