Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg "ciki", hogy csak ez...

Tényleg "ciki", hogy csak ez van a hűtőnkben? Vannak hasonló helyzetűek? Vidékiek?

Figyelt kérdés

Faluban élünk. Kemény munkával keressük a kenyerünket. Spórolni is muszáj, meg mindenből termelünk is magunknak. A hűtőnkben általában házi tej, tejföl, túró, szalonna van. Van elspájzolva paradicsom, uborka, lekvárok. Mélyhűtőben szezongyümölcsök (málna, eper, ribizli), bab, borsó, paprika. Pincében krumpli, sárgarépa, karalábé. stb. Amit boltban vásárolunk: káposzta, karfiol (ritkán), fűszerek (csak az alapvető), kenyér, néha kolbász vagy sajt. A multkor beszélgettem egy ismerősömmel interneten keresztül. Kértem, hogy adjon tanácsot, mit főzzek. Mikor felsoroltam, hogy mik vannak itthon, elcsodálkozott. Általában naponta beszélünk, megkérdezzük mit evett a másik, és nekem olyan furcsa, hogy náluk mindig valami különleges kaja van, párolt ez-az, ilyen-amolyan öntettel, mindenféle fűszeres csirke, húsok, stb. Kicsit elszégyelltem magam, hogy mi ilyen spórosan élünk. Vagy ez normális? Mondjuk nem igénylem mindig ezeket a kajákat, de néha mondjuk veszünk mi is csirkét, elkészítjük különlegesebben, szóval nem az vagyok, aki még sosem látott ilyet.

Tulajdonképpen az lenne a kérdésem, hogy kívülről ez úgy jön le, hogy sajnáljuk magunktól ezeket az ételeket, meg ezt a változatosságot? Vagy vidéki embereknél ez átlagos?

2016. jún. 30. 15:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Amiket felsoroltal, abbol is lehet valtozatosan fozni, ha az ember akar. Anyosom (tipikus videki) kb tizfele kajat keszit max, es megkostolni se nagyon hajlandoak mast. Az azert gaz, meg egyoldalu. Naluk is kb ugyanez van a hutoben meg nalunk is, mi megis sokkal valtozatosabban etkezunk.
2016. jún. 30. 21:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

(Megyeszékhelyen élek, nő vagyok.)

Szerintem teljesen rendben van, amit írsz.

Sőt, nálunk is hasonlóak vannak a hűtőben, leginkább mert ehhez van normálisan, amennyire lehet tápmentesen és antibiotikummentesen tartott állatokból megbízható forrásunk: tojás, túró, sajt, szalonna, májas stb.

Másrészt, ha arra vágysz, nem egy nagy valami fűszereket, különleges hozzávalókat szeretni, pláne, ha még kertetek is van.

- A fűszereshez egyszer kell beszabadulni, egyikből sem használ az ember nagy mennyiséget.

- Kakukkfű, zsálya, rozmaring, oregano, snidling, simán megterem és áttelel a vidékünkön. Rukkola, koriander, bazsalikom, majoránna egynyári, de az első kettő elveti magát, az utóbbi kettőről tudsz magot fogni.

- Hasonló a helyzet a különleges zöldségekkel: pl. egy sárga, csíkos vagy gömb cukkini sem igényel más törődést, mint egy sima zöld. De tavaly próbálkoztunk padlizsánnak is, köszöni, imádta a helyet.

- Nagyon sok minden különleges mag beszerezhető gazdaboltban, alaposan szét kell nézni / tudni kell, hogy mit keresel.

- De érdemes szétnézni tartanak-e a környéken magbörzét, ott lehet csereberélni / potom pénzért maghoz jutni. (Innen van pl. Hokkaido tököm.)

- Ha minden kötél szakad, ott az internet is. Én idén rendeltem egy csomó különleges paradicsom és chili magot: 300Ft/10 szem, viszont nyílt beporzású mind, lehet belőle magot gyűjteni.

- Munkatársak, ismerősök: ha tudnád milyen növénybiznisz megy felénk... :D

Tehát az, hogy különleges egy alapanyag, nem feltétlenül jelenti azt is, hogydrága. Nem csak azért érdemes ilyen különlegességekkel, hogy az ismerőseid előtt felvágj: nagyon ízletesek és egészségesek is (pl. kutatások kimutatták, hogy mennyivel másabb vitaminok vannak egy sárga és egy fekete paradicsomban, mint egy pirosban).

2016. jún. 30. 21:56
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
Nem egyoldalú az étkezés 1-2féle étellel sem, ha azzal mindent bevisz az ember. Nekem is párféle ételem van, ha nem nézzük a sütiket, mert nagyon szeretem őket és jók. Az alapanyagokat tekintve pedig kvázi minden ételem egyforma. Ez nem gond. Az a gond, ha valaki folyton kenyeret eszik, na az egyoldalú, akkor is, ha néha kakaós csiga vagy lekváros tészta.
2016. jún. 30. 22:00
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

De a fűszeres csirke nem olyan drága...

Bár mélyszegénységben lehet az.

Akkor indiai ételeket lehet csinálni, amiket én speciel szeretek. 200 forintos rizs (vagy 350-es sárgaborsó) és hasonló árú zöldség, rá 20 forintnyi currypor... Néha kókusztej is kerül rá, ami szintén nem drága, én csinálom, mert csak az jóízű és édes, a kókuszkrémek rém rosszak szerintem (bár azok is egész olcsók).

De pár fűszeres csirkecomb sem vág földhöz szinte senkit.

2016. jún. 30. 22:03
 15/17 anonim ***** válasza:

8-as vagyok:

Csak tudnám, mi az a beírásomban, ami ennyire lerontja a válaszomat.

Ezt meg tudjátok nekem magyarázni, mert egyáltalán nem értem???

2016. júl. 1. 06:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindenki azt tart a hűtőjében, amit akar, és azt eszik, amit akar. Nem szégyen, bármi is van benne. Én azt jobban szégyellem, hogy nem spórolunk eléggé, és sokszor ki kell dobni kajákat, mert ez hülyeség és pazarlás.
2016. júl. 1. 09:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem ez úgy jön le, hogy nahát mennyi mindent megtermeltek magatoknak, de jó nektek, mert ha tehetném én is ezt csinálnám, hogy kevesebbet kelljen költeni másra. Szívesen mennék vidékre, tartanék csirkéket.
2022. okt. 22. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!