Milyen hideg ételeket ajánlanátok?
Kedvenc kánikulalevesem a gazpacho: [link]
Sok változata létezik, az alapja a paradicsom, zöldpaprika, uborka, hagyma leturmixolva, fokhagymával, olívaolajjal, bor-, vagy almaecettel ízesítve, vízzel felengedve, jégbehűtve, és kenyérkockával, vagy pirított mandulaszeletekkel tálalva.
Én meggylevest csináltam, és bent pihen most a hűtőben, jó hidegen esszük majd.
De mint írod,nálatok ez nem opció.
Bár a meggylevest kb egy óvodás megcsinálja.
Felrakok fél kg meggyet főni vízben, rakok bele egy pici citromlevet, fahéjat, cukrot, szegfűszeget, rumaromát, főzöm kb 10 percig, majd 2 dl tejben elkeverek egy fél cs. puncspudingot, és belekeverem, összefőzöm és kész is. Isteni..És kb 20 perc alatt megvan, kb a zacskóslevessel egyenértékű az elkészítése.
Köszönöm az ötleteket :)
Anyával az a baj hogy nagyon válogatös :( A gyümölcsön kìvűl alig eszik meg valamit pl. főzelêket egyántalán nem eszik, én meg már unom a gyümit. 28 êvesen tanult meg rántottát csinálni mikor én 5 éves voltam...pedig szerintem az nem nehéz, én is simán megcsinálom, pedig 15 vagyok
Gazpacho, hideg bazsalikomleves, kukoricakrémleves.
Másodiknak pl. fűszeres túróval töltött cukkini-vagy uborkacsíkok, kuszkusszal töltött paradicsom vagy paprika. Citromos-fetás uborkasaláta, marinált olajogyó, paprika, paradicsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!