Volt már olyan, hogy hirtelen megundorotatok az állati eredetű élelmiszertől? Meddig tartott?
Szerintem a terhességed miatt van. Unokatesóm is most terhes, és az első időszakban nem tudott húst enni, csak zöldséget-gyümölcsöt, elmondta az orvosának és kapott vitamint rá és ez meg is szűnt. A doki félt hogy nem jut elég fehérje a babának, lehet neked is jobb lenne elmenni az orvosodhoz, nem riogatni akarlak. :)
De pl nekem is szakasos az étrendem, volt idő amikor nem tudtam húst enni, az egyik azért mert vendégségben romlott ételt kaptam, és megundorodtam vagy 3-4 hónapra a hústól, a másik pedig amikor valami mócsingos förmedvényt találtam benne. Így mondhatni nálam a rossz tapasztalat a húsneművel ilyen, de zöldséggel is jártam már így. És ahogy az egyik előző hozzászóló is írta hogy kiskorában valamit imádott most rá sem tud nézni, nekem ilyen a tarhonya és a rizses hús.
Az elsö vagyok, és nem az a bajom, hogy nem tép szét naponta egy disznót, meg azt sem irtam, hogy hülye vega - ilyet légy szives, ne is akarj belemagyarázni a válaszomba, mert erröl szó se volt - , hanem csak arra vonatkozott, hogy ha valaki csak úgy egyszerre nem eszik meg olyasmit, amit addig és még ilyet ir, hogy meg is halna töle - az nem normális viselkedés.
Idöközben ugyan kiderült, hogy a kérdezö terhes. és azért nem esik jól neki - ami magyarázatnak jó, de az azért túlzás, hogy belehalna.
Az meg megint más kérdés, hogy ha egy terhes nö nem eszik állati fehérjét, akkor a gyerek fejlödését veszélyezteti.
ohh kedves utolsó-első, én terhes se voltam soha, mégis öklendzetem ha csak ránéztem a tejre...meg tojásra, máskor meg volt, hogy napi 3 tojást megettem, annyira kellett az íze...a tojás nálam váltakozik, de tej utálat álandóbb( mint kiderült érzékenyis vagyok laktózra).
Ezen kívől joghurtot sem bírok enni, meg husbol is eszek hetente, vasárnapi menüvel fél szeletet, de nem kívánom..igen túl jó dolgom van....ezt is elmondhatom mivel volt, hogy semmi pénzünk nem volt, és 1.5 krumpli jutott mkinek ebédre....meg amúgy se bírok sokat enni...gondolkodj mielőtt fleszínesen előre ítélsz szerintem....
szreintem nem csak terhesség alatt van ilyen, hanem csak a szervezeted jelez, h miből elég neki, vagy mire nincs szüksége...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!