Holnap a fiam kilencedik szülinapját tartjuk. Bográcsban főzök palóclevest. Mi illene hozzá másodikként? Felnőttek és gyerekek egyaránt lesznek a bulin
Palócleves mellé tuti nem csinálnék még más húst.
Sütnék valami sósat, sörkiflit, meg valami egyszerű kevésbé édeset, gyümölcsös pitét, akármit.
Őszintén szólva én csinálnék egy extra megagigabrutál tartalmas palóclevest, meg vennék cukrászdában tortás, esetleg valami sós valamit, és kb ennyi.
Mennyiségre elég, (ünneptől függetlenül, mindenkinem 1 gyomra van) a hangulatot adja a szülinapi torta, amúgy is a bográcsozás hangulata, meg a szülinap a lényeg.
Előző nap összeraknék egy hideg-sültekből álló tálat, mint stefánia szeletek, apró fasírtgolyók, sült máj, hasonlók. Ezt leves után felrakod az asztalra, és kinek mikor kell egy-egy szelet, akár gyerek, akár felnőtt.
És nem tudom miért, de nekem a frissen sütött túróslepény ugrott be második fogásként. A torta és apró sós, édes sütik mellett ez még egy igazi meglepetés is lehetne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!