Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik ételeket utálják a...

Melyik ételeket utálják a gyerekek tipikusan?

Figyelt kérdés

Egy fogalmazást írok az emberek étkezési szokásainak változásáról, különböző életkorokat vizsgálva.

Picit elakadtam, mert a gyerekkorban utáltakhoz csak kevés példát tudok írni: spenót, hal, egyéb zöldségek.

Jól jönne ehhez is pár tipp, meg a témához általában.:)

Például a tinédzser korról, felnőttkorról.

Először is köszönöm!:)

2013. márc. 24. 13:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én gyerekként a paradicsomlevest utáltam, meg a zöldborsót. Mondjuk még a mai napig is utálom őket :D
2013. márc. 24. 13:39
 2/18 anonim válasza:
spenót a gyerekek rémálma
2013. márc. 24. 13:41
 3/18 anonim ***** válasza:
tök, sóska, bab - személyes tapasztalat alapján :)
2013. márc. 24. 13:46
 4/18 anonim ***** válasza:
szerintem a zöldséges dolgokat :-) spenót,sóska,brokkoli,zöldbab....
2013. márc. 24. 13:52
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Finomfőzelék.
2013. márc. 24. 13:57
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
tökfőzelék
2013. márc. 24. 13:58
 7/18 anonim ***** válasza:
kelkáposztafőzelék
2013. márc. 24. 13:58
 8/18 anonim ***** válasza:

Az óvodában egyedül én ettem meg a tökfőzeléket. Pedig jól főztek.

Sok mai gyerek a gyümölcsöt se igen eszi, főleg az olyan mezeieket nem, mint pl. az alma...

2013. márc. 24. 14:03
 9/18 anonim ***** válasza:

én utáltam a spenót, sóska, tök, lencse és sárgaborsófőzeléket

általában a gyerekek a gyümölcsöket nem nagyon szeretik, a nyers zöldségeket

Pl kezdheted úgy hogy csecsemőkortól elkeded hogy milyen tápanyagokra van szükségünk és hogy milyen ételekben mi található meg. Majd ahogy növekszik az életkor elkezdhető adni pl sütötökpüré stb és hogy ezeket a kisgyerekek szeretik, majd haladsz ovodáskorhoz, hogy fontos hogy az ovodában mit kapnak, megfigyelhető hogy pl a sóskát/tököt/spenóto nagyon kevés gyerek eszi meg ellentétben a paradicsomlevessel, bolognaival mert általában azt a kicsik szeretik. Majd haladsz iskoláskorhoz hogy itt már kibontakozott jobban hogy mik a kedvencek mi az amit nem szeret, a szülői magatartás, közös étkezéseknek mekkora a jelentősége. Hogy pl figyelni kell arra hogy a kigyik nem ehetnke még dióféléket meg mézet mert allergiás rekació léphet fel. Mjad hogy az ikosláskorúak nagyon sok édességet, cukros löttyöket isznak, a szülő nem figyel, kevés gyermeknek csomagolnak, inkább vesznek üdítőt meg fornettit, sok a csoki kevés a gyümölcs, zöldség, sok a chips, főétkezések között is azt kapnak.

Mjad hogy a tinézserek rettentően rosszul esznek, alig esznek főtt ételt inkább a mekibe ebédelnek/vacsoráznak, kevesen mozognak-és hogy ennek mekkora veszélye van egészségügyileg, majd hogy energiaital+cigi+kóla az van, a tinédzse lányok körében megjelenik a bulémia/anorexia, a light energiaital, kávé, cigaretta fogyasztása, itt is kevsene esznek zöldség, gyümölcsöt, rohanó életvilág, egészségtelen táplálkozás stb

szívesen segítek ha megírod hogy pontosan hogyan meg miket kell

2013. márc. 24. 14:05
 10/18 anonim ***** válasza:
Én gyerekként a májat, a gombát, a halat és a zöldborsót utáltam, és ez a mai napig így van..
2013. márc. 24. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!