Olcsó fagyigéppel miért marad folyékony a fagyim?
Vettünk az Aldiban egy olcsó fagyigépet. Kompresszor nélküli, tehát a tartályát kell lefagyasztani 24 órával a fagyi készítése előtt.
Már a 3. típusú fagyit készítem, de nekem folyton folyékony marad.
Most éppen ezt az eperfagyit készítettem: [link]
Mindent a leírás szerint végeztem.
Annyi a különbség, hogy én nem 3 dl eperturmixal dolgoztam, hanem 1,2 l-rel, így a sürített tejből is 4szeres adagot tettem hozzá.
A gép egy Silvercrest fagyigép. Ilyen: [link]
Lehet, hogy ekkora mennyiségű anyaggal már nem bírkózik meg? Mi az a max fagyialap-anyag mennyiség, amit még "fagyisítani" tud?
Azt nem írtam, hogy természetesen a tartály 24 órát a mélyhűtőben csücsült, illetve a kész trutyi is 2,5 órát.
De mégis, hiába pörgeti a gép, folyékony, mint egy joghurt.
Az arányt betartottam, írtam is.
3 dl eperturmixhoz ír 1 dl sürített tejet.
Én ezért adtam 1,2 l eperturmixhoz 4 dl sűrített tejet.
Rosszul számolok?
Nem lehet, hogy azért van ennyi a receptben, mert ennyi fér el egy átlagos fagyigépben úgy, hogy fagylalt legyen belőle, ne csak folyékony massza?
A használatijában milyen max. mennyiség van megadva? A linkelt oldalon semmilyen adat nincs a gépről.
A +2dl az siman +20% Ha ennyivel tobb lenne a fizum, hawaii lenne.
Szoval, annyi siman sok. Probald meg a leiras szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!