Diétásoknak/Fogyókúrázóknak mit ajánlotok kenyérre kenni vaj helyett ami nem hizlal?
Ezek közül tudsz válogatni, nem csak gyerekek, felnőttek is bátran ehetik:
Olajból leginkább az oliva olajat használják, valahol most olvastam, hogy annál is sokkal egészségesebb a kókusz olaj, vagy kókusz zsír. Csak nem biztos, hogy ezek mindenkinél "pénztárca barát"!!!
A kókuszolajról/zsírról éppen mostanában bizonyították be, hogy a lehető legrosszabb választás a zsírok közül. Divat lett, de majd elmúlik.
Sajnos minden hízlal, amit beviszel a szervezetbe, de viszont enni- élni kell valamiből.
Mindent mértékkel, a zsírokkal óvatosan- bár van aki a napi rengeteg zsírbevitelre esküszik, de ő egy kölön szám...-remélem nem sértődik meg :=))
Olivaolaj a nyers salátákra tökéletes, és egy kevés muszáj is rá, mert jópár vitamin csak zsírban oldódik.
Zsiradék nélküli sütéshez, sütőzacskó, alufólia,sütőpapír méretre vágva, és abban sütve pl egy szelet fűszerezett csirkemell.
Kenyérre kenni zöldségkrémeket,pl avokádó, padlizsán , sovány túróból körözött, de azt inkább egy paprikába töltve ajánlanám a fogyós időszakban.
Tojáskrém, halkrém is szóba jöhet, a fűszerezés sokat számít, hogy ne legyen egyhangú a fogyókúra.
Kalóriaszámítással, vegyes, egészséges táplálkozás hozhat eredményt.Rengeteg zöldség, gyümölcs ( ch figyelembevételével )megfelően kiválasztott kevés pékáru.
Göröngyös út, az biztos, jártam rajta sajnos én is... :=)
A 3.-nak és a 4.-nek maximálisan igaza van.
Egyrészt a kókuszolaj veszettül egészségtelen, a lehető legrosszabb választás,másrészt ha fogyókúrázol a kenyér a legnagyobb baj.
De ha muszáj,akkor:
- avokádókrém
- padlizsánkrém
- paradicsomkrém
- paprikakrém
- túrókrém
- hummusz
Az ötödikkel vagyok, a vaj jó, a kenyér helyett kell valami (vagy sem, sokan eszik azért magában, bár inkább csak a ketósok között :P).
Én kókuszzsírt használok a vaj mellett, jobbat nem tudok. Sosem olvastam róla komolyabb cikkekben vagy akár hozzáértőbb fórumokon, hogy gond lenne vele, csak az ellenkezőjét, sokaknak sok éve bevált, az én szervezetem sem tiltakozik. Vagy ez, vagy nem tudok normálisan enni, nekem elég egyértelmű a dolog. De a transzzsírokká nem alakulás s a rövid láncból adódó előnyei jól hangzanak, persze mivel nem vagyok kémikus, én nem tudhatok semmit ezekről, mindössze eldönthetem, hogy pár gyk-snak vagy sok cikknek és rengeteg embernek hiszek inkább. De mint már írtam, nekem élből nincs opcióm. Ha emiatt leszek beteg egészségtudatosként s jó génekkel, akkor meg is érdemlem, azt hiszem.
De persze mindenki egyen s ne egyen, amit akar, tág határok között.
#4: Én zsírokra alapozok, de még nekem is igen óvatosan kell bánnom velük, ha fogyni akarok :D Ma jól ment, az eperlekváros piskótában semmi hozzáadott zsír nincs, ráadásul inkább tojásfehérjéket tartalmazott, így se volt rossz. Ez volt ebédre és vacsorára is, szerintem átestem a ló túloldalára... De gyümölcsszezon van.
Kérdező, annyi kence van. Ha nem akarsz töményet, legyen pl. zöldséges, én raktam már sült répát és paradicsomos sült hagymát is kenyérre... Persze az más, mint a vaj, de csak a vaj olyan, mint a vaj... Csinálhatsz/vehetsz vajkrémet, ami kicsit lightosabb, s abba még külön belekeverhetsz apróra vágott csemege uborkát, ilyesmi. De a mustáros vaj is tuti jó. Tojáskrém, húskrém, vannak lehetőségek.
De a vaj teljesen OK, csak kalóriadeficitben legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!