Szoktatok csak alsó módban sütni villanysütőben?
Vagy legalsó polc? Alufóliával letakarás (akár sütiknél)?
Nagyon sok a kérdésem.
Új a tűzhely, én szeretek is sütni.
Cseréppel kibélelt, fokozat nélküli (kis láng, nagy láng és ami közte van) gázsütőnk volt. Hangulatától függött, hogy valami gyönyörű lett benne, vagy pocsék, a másik véglet, hogy az alja fekete fél centi vastagon, a tetejének egyik fele pont jó, másik fele nyers, de szó szerint!! Volt rajta sütőhőmérő gyárilag, de réges-régen rossz.
Teljesen más most ez az új villanyos, olyan, mintha eddig nem lett volna sütőnk.
Izgalmas is kísérletezni, de amikor valaminek a belseje még nyers, de a külseje kemény/száradt/szinte égett, akkor bosszantó és a régi sütőt sírom vissza.
Elolvasom a neten a dolgokat, van, ami segít, van, ahol azt találom, hogy más is úgy "szenved" az elején, mint mi. Van, amelyik sütit nagyon máshogy csináljuk, mint az átlag - és pont ezért kellene máshogy is sütni -, internet nem segít és még sosem sikerült ebben az új sütőben. :(
Ez a körítés volt.
Szoktatok csak alsó módban sütni?
(Körfűtőszálunk nincs. Alsó, felső, légkeverés és ezek kombinációi csak.)
Alsó módban nem.
Mi főleg pizzázunk, ezt viszont az alsó rekeszben tesszük, de légkeverésesen 230-240 fokon, így kb 8 perc alatt gyönyörűre sül.
De elvileg vannak ott pici ikonok, h mit hogyan kell.
Nem igazán értek a sütéshez, csak csinálom néha. Amióta villanysütőm van, minden tökély, ez a gázzal nem egészen így volt.
Alsó módban akkor használom, ha az alját is meg akarom sütni a dolgoknak (ráadásul én kicsit felülre teszem a tepsiket, mert úgy kényelmes nekem), de az idő legnagyobb részében akkor is alsó/felsőn van.
Milyen étellel van gondod? Én csak piskótát, kenyeret, pizzát, sajtos tojásfehérjehabot szoktam sütni, azokkal minden szuper. Nem is tudtam, hogy ilyen könnyű piskótát sütni, még anyám is elrontotta néha, én pedig mindig rossz voltam sütésben s csak nemrég sütök édes sütiket... Mondjuk ez minisütő, rossz, nem tudom, az számít-e valamit. Az ajtaja külső, nagyobb üvege kitört, így kissé nyitott, de még ez sem zavarja az eredményt.
Mivel nem értek a sütés finomságaihoz, mindent 180 fokon sütök (tudom, hogy van, amit szárítani kell, de pl. habcsókot nem sütök), eddig bevált. Csak a sütőtök kap maximumot.
Szóval neked felül ég meg? Vagy mindenütt, csak belül nem? Tényleg érdekel, milyen süti az, hány fokon... Hátha valaki tud okosat mondani.
Hát a linzer tésztás úgy-ahogy jó, a kókuszkocka sütije tökéletes.
Húsoknál egyiket alufóliában sütöttük, utána 230 fokon anélkül, fordítva közben. Széle szinte fekete, belül nyers, de ennek lehet kellett volna idő még alufólia alatt.
Csirkét abszolút nem találtuk el, sütés után vissza lett rakva csak alsóra, azt is alufóliával...
Például a rakott krumplit lehet, hogy csak alsóval kezdeném.
A piskótát több liszttel és cukorral csináljuk és többshör van más is benne, mint nem. Magasra nő és sok anyagmennyiségre. Már ott tartok, hogy alkalmatlan a mi kis piskótánk villanysütőben sütésre. :(
Megszárad a teteje, alja nyers.
Van légkeverés. Egyesek szerint megoldaná a problémát, mások szerint csak még jobban pirítaná a sütik tetejét, tehát pont, hogy rontaná.
Szerintem pedig ugyanaz vele a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!