Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilvalekvár villanysütőben?

Szilvalekvár villanysütőben?

Figyelt kérdés
Valaki próbált már lekvárt főzni villanysütőben? Mennyi ideig, és hány fokon főztétek? Van egy kisfiam, elég eleven, így nem megoldható, hogy egész nap ott álljak és kavarjam. Viszont nagyon szeretem a házi szilvalekvárt, és a süteménybe is csak ezt szeretem. Ötlet?

2014. júl. 22. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Én gázsütőben próbáltam, előbb számítsd ki, mibe kerül. Kimagozott szilva, teflonos tepsi (más is jó lehet) és alufóliával lazán lefedni, hogy fortyogás közben ne legyen maszatos a sütő belseje. Időnként ellenőrizni kell, hogy valóban megfőtt-e a szilva és kellően alacsony-e a víztartalma. Nem kell túl magas hőmérséklet, nem kell hevesen rotyognia, éppen csak. Amikor kellő állagúnak minősítjük (ez kb. 1 nap után következik be), akkor ajánlatos egy merülő mixerrel kissé összeturmixolni üvegbe töltés előtt, így olyan lesz, mint a falusi, üstben kavart szilvalekvár.
2014. júl. 22. 10:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sokat fogyaszt a villanysütő, de már ebbe is belemennék, mert nem találok sehol jó minőségű szilvalekvárt. Az a pár óra nem fog csődbe vinni, nem sütök amúgy sem sokat.
2014. júl. 22. 10:38
 3/7 A kérdező kommentje:
A tepsit a sütő aljára kell tenni, vagy a rácsra?
2014. júl. 22. 10:44
 4/7 anonim ***** válasza:
apuka nincs? vagy nem tudnád rábízni valakire? :/
2014. júl. 22. 12:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát annyi időre nem tudnám rabizni senkire. Senki sem olyan türelmes vele,mint én, amúgy is mindig jönne oda hozzám, ahogy ismerem. Apukanak meg csak a saját dolga fontos, az enyém mind hülyeség.
2014. júl. 22. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Hadd ne én adjak tippet, hogy győzd meg apát. Én szívesen lefoglalnám, ha egy helyen laknánk, de nyilván nem, de kár, hogy nincs senkid.
2014. júl. 22. 18:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen,jó lenne egy bari a környéken,akinek szintén van kisgyerek.
2014. júl. 22. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!