Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ég meg a villanysütőben...

Miért ég meg a villanysütőben a piskóta?

Figyelt kérdés
Tök jó a sütőnk, husik, pizza, kelt tészták bármi megsül benne szépen, hőlégkeveréses, csitt-fitti... de a piskóta!!! Mindenhol előmelegített sütő, 160 fok van írva 30-40 perc, kitámasztott ajtó stb. Próbáltam már különböző módokon, keveréssel, csak alsó-felső, keverés + alsó... de kb. 5-10 perc alatt rommá ég(ne), leveszem 50-75 fokra, de már a teteje full barna, hiába sütném tovább, hogy a közepe is süljön. Viszont alacsony hőfok sem jó neki, ha jól tudom. Valakinek tapasztalat? Köszönöm szépen!

2014. márc. 23. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire modern a sütőd, de lehetőleg csak alulról süsd, légkeverés nem gond.

Én alulról, légkeveréssel szoktam a piskótát sütni 170 fokon, és dehogy kell neki 30 perc, kb 15 alatt kész van.

Ezt a kitámasztást nem értem, be kell csukni az ajtót és kész.

A piskótatésztám pedig a legegyszerűbb és legnagyszerűbb: ahány tojás, annyi evőkanál kristálycukorral felverni és annyi evőkanál finomlisztet beleforgatni.

2014. márc. 23. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

1. A piskótát NEM kiamastott ajtónál kell sütni, mert úgy összeesik.


2. NEM légkeveréssel, hanem alsó-felsö lánggal és max. 140 fokon.


3. Hány tojásból sütöd a piskótát és milyen formában? Mert ha 2-4 tojásos és tepsiben, akkor 10-15 perc böven elég kell, hogy legyen.

2014. márc. 23. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:

tegyél a tepsi alá alufóliát. Mi téglát tettünk a sütő legalsó fokára, ahol jön a meleg (gázsüztő), meg alufóliát a tepsi alá.


Ezt még nem próbáltam csak most futott végig az agyamon: a húsra is tesznek alufóliát, hogy ne pirítsa meg, csak átsüljön a melegben. Mi lenne, ha a tepsi tetejére is tennél?


Ha felülmelegítős, akkor tegyél két rácsot, a felső rácsot tekerd körbe alufóliával, tedd be a majdnem legfelső fokra, aztán tegyél be alá egy másik rácsot, amire a tepsit teszed.


Ennyi jutott eszembe...

2014. márc. 23. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom! A sutom teljesen modern, recept nalam is iskolai alap tojas, liszt, cukor. Kitamasztani azert kell a sutoajtot, mert pàraerlszivas nincs benne es rancos lesz a teteje a goztol. Osszeesni a nyitogatastol szokott, meg a feherje tulveresetol, ez csak par mm-es legres sutes elejetol kezdve. A problemam az eges es a gyors sutes NEM az osszeeses es nem az hogy nem tudok sutni :-))))))). A folias tekerest kiprobalom, koszonom, mar en is csak erre gondolok, hogy konkret "fizikai" vedelem lesz a megoldas. :-)
2014. márc. 23. 20:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Meg van a megoldas... egy jarolap alul, egy felul racson...es ugy sul ahogy a nagykonyvben meg van irva!!! 160 fokon...meses...tokeletes!! :)!
2014. márc. 24. 13:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Én szerintem egyértelműen azért ég meg, mert kitámasztod az ajtót. A sütő rosszul érzékeli a hőfokot, kevésnek találja és folyamatosan fűt a felső fűtőszál. Én 160-on szoktam sütni, hőlégkeverés nem szükséges, de sütöttem már úgy is és jó lett. kb 10-15 perc 160 fokon.
2014. márc. 25. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!