Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért lesz savanyú a tea a C...

Miért lesz savanyú a tea a C vitamintól, ha igaz az, hogy a forróság "megöli"?

Figyelt kérdés
2016. máj. 20. 08:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az egy tévhit, hogy megöli. De ha egy tévhit elterjed, nincs mi megállítsa...


Ha érdekel:


[link]


Az aszkorbinsav (C-vitamin) 190-192 celsius fokon bomlik. A forrásban lévő víz hőmérséklete mennyi? Rakd össze....

2016. máj. 20. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A C-vitamin alatta is erősen bomlik, forró vízben már nagyon. Csak nem bomlik el 100%-osan azonnal, ahhoz tényleg magas hőmérséklet kell.


Ez olyan, mintha azt mondanánk, a víz kb. 100 Celsius alatt nem párolog :D


Még rövidebb ideig tartó főzésnél is marad a C-vitaminból, csak ugye nagy része elbomlik. Minél hosszabb ideig főzzük, annál több. S minél magasabb hőmérsékleten, annál lelkesebben. Viszont 200 Celsiusnál nem marad belőle, az már biztos.


Fényre is bomlik, de persze szobahőmérsékleten sötétben is bomlik, csak ott egész lassan.

A 42 Celsiust szokták emlegetni, fölötte már erősen bomlik, bár ez nem egzakt kifejezés, de a bűvös határ az a közel 200-as érték, nem a 42, a 42-nél nem lépünk át semmit, ha jól tudom, már a C-vitamint nézve, mert a fehérje az arrafelé csapódik ki, ezért veszélyes a nagyon magas láz.

2016. máj. 20. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!