Hány fokon kezd el valójában bomlani, a hatásából veszíteni (és mennyire gyorsan) a C vitamin?
Figyelt kérdés
Az is érdekelne, hogy a felszívódását, hatását mennyiben befolyásolja a jelenlévő cukor (ill. cukorfélék) mennyisége, mert legjobb lenne forró teában meginni, de sajnos, rettenetesen savanyú, és nem tudom, mivel édesíthetném úgy, hogy eközben "agyon ne csapjam" a hatását...#vitamin #hatás #édes #forróság #C-vitamin #aszkorbinsav #savanyú #bomlás #hőbomlás #acidum ascorbicum
2012. okt. 17. 09:11
1/2 anonim válasza:
A C-vitamin is egy cukorszármazék,így a cukor a felszívódásában nem gátolja.Egyszerűen szólva én langyos teába tenném,de ha fokban fejeznénk ki,maradjon 40 fok alatt.
2/2 anonim válasza:
60 fok felett már nem fejti ki a hatását, kihűlt teába szabad fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!