Tényleg veszélyes a salátát melegíteni?
Figyelt kérdés
Maradt délelőttről egy kis saláta csirkemellel, de borzalmasan hideg volt, úgyhogy gondoltam egyet, és megmelegítettem az egészet cakumpakk. Két falat után érzékeltem, hogy sokkal finomabb, szaftosabb lett, aztán random rákerestem arra, hogy a saláta hogyan reagál a melegítésre. Egy oldalon azt olvastam, hogy melegítés hatására nitrit szabadul fel belőle, amely csomó kellemetlen tünetet okoz, lévén, hogy mérgező, és végső esetben halált is okozhat. Ez igaz?
Légyszi válaszoljatok hamar, nagyon megijedtem.:(
2016. máj. 6. 15:39
1/5 anonim válasza:
A nitrit a valóság egy csöppnyi része. Ha volt rajta valamilyen pete az a mikrohullámtól kikel. A szaftosságot a fehérjebőség miatt érezted.
2/5 anonim válasza:
Nyugi, még a jövő héten is fogod itt olvasgatni a válaszokat. A spenótot se szabad melegíteni hasonló okból, mégis sokan teszik, és még élünk.
3/5 anonim válasza:
halált okoz:DD ekkora baromságot. semmi bajod nem lesz tőle, egyszerűen csak undorító a meleg saláktalevél.
4/5 anonim válasza:
Na, végre tudom, hogy miért nem voltam hajlandó gyerekkoromban megenni a saláta főzeléket. A halálos veszély miatt... Csak azt nem értem, hogy akik megették, azok hogy élték túl.
5/5 anonim válasza:
A második világháborúban az oroszok az elfogott ukrán felkelőket melegített salátával végezték ki. Bízz bennem, történelem tanár vagyok.
-Szőlős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!