Melyik a jobb étkezési módszer?
A napi összbevitel a döntő, s kinek mi a jobb. Sokak a napi 5 kis evéstől csak éheznek egész nap... Én már próbáltam sokfélét, toronymagasan a napi 2 étkezés vezet, sokkal kényelmesebb, élvezetesebb, jobb így, de nagyon fix az is, hogy mikor eszem őket s hogyan osztom el a mennyiséget.
Amikor napi ötször ettem, az mondjuk elég hasonló volt, ugyanott volt a 2 főétkezésem, mint a mostaniak, csak volt pár picike közte meg előtte, aminek sok értelme ugyan nem volt, de nem sok vizet zavart. Csak bonyolított egy csomót s úgy azért többet ettem egy nap, nem is voltam képes deficitben enni, bár ez 2 étkezéssel is elég nehéz, akkor is, ha közeliek (nekem annak kell lenniük).
Hát egészség szempontjából egyértelműen a második megoldás a jobb. Kevésbé terheli meg a szervezetet, beleértve az emésztőrendszeredet, a kiválasztó szerveket, továbbá valószínűbb, hogy normál szinten tarthatod a vércukor-szintedet illetve az inzulintermelést.
Hogy kinek melyik az élvezetesebb vagy a praktikusabb, az más kérdés, én például szeretek bezabálni időnként, aztán utána egész nap nem eszek semmit :D De azért ebből nem érdemes rendszert csinálni.
Pláne az nagyon rossz, ha egész nap nem eszel semmit, aztán este lefekvés előtt pótlod a hiányzó energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!