Hogyan tisztítjátok meg a gombát?
Ezt a héten kb. ötödszörre kérdezik meg...
1. A gombát nem kell pucolni, sőt, értékes tápanyagok (ásványi anyagok) vesznek el, ha lehúzod a bőrét. Rengeteg gomba van, amit lehetetlenség is pucolni.
2. Szárazon lehet letörölni papír törlőkendővel, vagy gyorsan! hideg folyóvíz alatt átmosni, majd a nedvességet felitatni. Alaposan mosni, áztatni tilos.
3. A friss gombának nincsenek "rossz részei", amit ki kellene vágni! Ha már romlásban lévő gombát készítenél el, akkor pedig inkább dobd ki az egészet! A friss gomba egészben, nyersen is fogyasztható - tönkje, kalapja, tok, minden!
4. Ha zavar, és van tönkje, a földben lévő végéből levághatsz pár milimétert, de nem feltétlen szükséges.
Elsö vagyok, egy időben én is lehúztam a kalapbört, mert anyukám is igy csinálta, de sokkal aromásabb, ha rajt marad a böre.
De aki finnyás az egyék konzervet vagy pucolgassa a gombát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!