Itt van két ábra:
A középső 50%-os görbe jelenti az országos átlagot (és egyben az ideálist) ehhez képest viszonyítják, mennyire tér el valaki tőle. Minél inkább, annál problémásabb a helyzet. 5 és 95% között normális, az alatt alultáplált, afelett elhízott.
Magasságod pont az átlag. (Ez csak azért kell most, mert különben korrigálni kéne az eltéréssel a második ábrát, de így nem kell.) Szóval 45 kiló az ideális súly egy 13 éves átlagos magasságú fiúnak, és mire betölti a 14-et már 51 kiló. A 37 kilód az valahová a 10%-os görbéhez esik 13-14 év között. Ez a 10% azt jelenti, hogy 10% könnyebb nálad, 90% nehezebb az országos iskolai mérések alapján.
Amúgy a súlyod teljesen NORMÁLIS, csak hát sokféle alkatú ember van, és te abba a vékonyabb fajtába tartozol, de nem vagy vele egyedül. Ezen ilyen korban reménytelen változtatni. Többieknek elárulom, hogy az ilyen alkatúakat ha évekig erőszakosan tömnék, mint a kacsát, akkor se maradna meg bennük, ez nem így működik. Majd ha idősebb leszel, akkor sporttal, 8-szor kitartóbb és szorgalmasabb gyúrással esélyed lesz behozni a különbséget, ezt mások is tanúsíthatják. Persze csak ha ez zavar. Ilyen szempontból szerencsés korban születtél, mert úgyis az most a fiúdivat, hogy minél vékonyabbnak látszani. Hát annak idején a fiúk a matracot is betekerték volna a ruhájuk alá, csakhogy nagyobbaknak látszódjanak. Most meg pont te vagy a divat...
Figyelj!
A súlyod szerintem icit vékony, én 13 éves vagyok, 60 kiló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!