Mit csináljak hogy elkerüljem a zabálást?
Dugd el magad elöl a kaját. Ne vigyél magaddal a suliba ennivalót. Pénzt se. Max. egy poharat, hogy vizet tudj inni.
Gondolj a dohányosokra. Hogy milyen utálatosak, hogy nem szoknak le átkos szenvedélyükről. Helyettesítsd be - GONDOLATBAN - az evést a cigarettázással. Egy harapás - egy slukk...
Tudod egy dohányos, ha nem gyújt rá mikor kívánja a cigit, szenved, éhesnek érzi magát. Ez önfegyelemmel legyőzhető. Már ha van elég önfegyelme az illetőnek, mert rengeteg kell hozzá.
Nos. A "l'art pour l'art" kajálásról való leszokás valami ilyesmi... :) Vagyis csak akkor egyél mikor tényleg kell.
Napjában háromszor, és csak éhség elmúltáig, vagy még addig se... Nem jóllakásig!
Biztos nem hízna el így senki se, de a mostani élelmiszeripar, kajáldaláncok mind csődbe mennének. :)
dellfil
U.i.:Erős dohányos vagyok. Sajna úgy néz ki, hogy az életben nem szokom le róla... Bocs. :)
Örülök, ha segíthettem.
Sok erőt, és sikert. :)
dellfil
Szerintem normális almát kilószámra enni, de nekem banánnal vagy aszalt datolyával megy a legkönnyebben, de valahogy nem egészségesen, addig eszem, amíg van, pedig annyira nem is éri meg... Úgyhogy dobtam is.
Ráadásul ha mást kívánsz, akkor hiába eszel jégsalátát vagy uborkát. Ha van önfegyelmed megállni a mást, akkor valószínűleg a zabálást is, nem? Bár ha a salátaevés stresszoldó...
Nehéz dolgok ezek s attól tartok, egyedi megoldást igényel.
Nálad ugye ott a stressz, azt máshogyan kellene levezetned...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!