Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csináljak hogy elkerüljem...

Mit csináljak hogy elkerüljem a zabálást?

Figyelt kérdés
Mindennap suli után úgy vezetem le a stresszet hogy otthon bezabálok... Pedig reggelizem is, meg a suliban is eszem eleget, de végül otthon mindig bezabálok... Mint csináljak hogy eltereljem a gondolataimat a zablástól?

2016. márc. 18. 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig ''zabálás'' előtt megiszok 2-3 deci vizet és akkor kevesebb étel fér belém.:)
2016. márc. 18. 19:10
 2/11 dellfil ***** válasza:
81%

Dugd el magad elöl a kaját. Ne vigyél magaddal a suliba ennivalót. Pénzt se. Max. egy poharat, hogy vizet tudj inni.

Gondolj a dohányosokra. Hogy milyen utálatosak, hogy nem szoknak le átkos szenvedélyükről. Helyettesítsd be - GONDOLATBAN - az evést a cigarettázással. Egy harapás - egy slukk...

Tudod egy dohányos, ha nem gyújt rá mikor kívánja a cigit, szenved, éhesnek érzi magát. Ez önfegyelemmel legyőzhető. Már ha van elég önfegyelme az illetőnek, mert rengeteg kell hozzá.

Nos. A "l'art pour l'art" kajálásról való leszokás valami ilyesmi... :) Vagyis csak akkor egyél mikor tényleg kell.

Napjában háromszor, és csak éhség elmúltáig, vagy még addig se... Nem jóllakásig!

Biztos nem hízna el így senki se, de a mostani élelmiszeripar, kajáldaláncok mind csődbe mennének. :)

dellfil

U.i.:Erős dohányos vagyok. Sajna úgy néz ki, hogy az életben nem szokom le róla... Bocs. :)

2016. márc. 18. 19:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Oh 2. , igazán tetszik a válaszod. :) Amúgy nem vinnék a suliba kaját, csak attól félek hogy akkor meg még többet ennék ennél is délután hazaéréskor. Fogalmam nincs amúgy mikor elég az evésből, folyton új ízeket kívánok ha megettem valamit.Már azon is gondolkoztam hogy nem megyek haza 6 előtt... Van egy ilyen rögeszmém hogy 6 után már semmit nem viszek be, max vizet, de pl. valami üdítőt se innék azután. Csak az a baj hogy érettségizek és tanulni kéne otthon, na de ha 6 után érek haza... Bár beülhetek addig a könyvtárba végülis.. Na ezt jól megbeszéltem magammal. Köszi 2. ihletet adtál. Holnaptól nem az ételnek élek, hanem az életnek.
2016. márc. 18. 19:30
 4/11 dellfil ***** válasza:

Örülök, ha segíthettem.

Sok erőt, és sikert. :)

dellfil

2016. márc. 18. 19:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Vagy egyel egészséges, alacsony kalóriatartalmu ételeket. Pl: ha megeszel egy csomó zöldséget, gyümölcsöt, az nem hizlal. Vagy egyel egy csomag zsirszegeny túrót, pulykamell/csirkemell sonkát. Főzz tojást..:)
2016. márc. 18. 19:38
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Neked is, bár úgy érzem te annyira nem akarsz leszokni :)
2016. márc. 18. 19:38
 7/11 A kérdező kommentje:
#5 Köszi az ötleteket, de én már nem tudok enni. Vagy legalábbis nem normálisan... Próbáltam hogy teljesen egészségesen egyek, utána is zabálásban törtem ki. Jelenleg is sírhatnékom van ha arra gondolok hogy holnap enni fogok. Szóval úgy döntöttem korán elmegyek és majd este térek haza.. Akkor meg már úgysem eszek.
2016. márc. 18. 19:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Egyel normalis kajat abbol nem lehet annyit enni mert telit
2016. márc. 18. 21:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Normális emberek valóban nem tudnak belőle sokat, viszont én ezt nem hiszem el miután tömtem már magamba kiló számra almát vagy akár rizset is... (amit amúgy nem is szeretek, de ha rám jön a zabálhatnék...)
2016. márc. 18. 21:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem normális almát kilószámra enni, de nekem banánnal vagy aszalt datolyával megy a legkönnyebben, de valahogy nem egészségesen, addig eszem, amíg van, pedig annyira nem is éri meg... Úgyhogy dobtam is.

Ráadásul ha mást kívánsz, akkor hiába eszel jégsalátát vagy uborkát. Ha van önfegyelmed megállni a mást, akkor valószínűleg a zabálást is, nem? Bár ha a salátaevés stresszoldó...

Nehéz dolgok ezek s attól tartok, egyedi megoldást igényel.

Nálad ugye ott a stressz, azt máshogyan kellene levezetned...

2016. márc. 18. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!