Ez miért van, ha megeszek egy kis tál zabkását tejjel
főzve?
Figyelt kérdés
Megeszek egy tál zabkását és úgy érzem, hogy fel vagyok puffadva, szinte egész nap fáj a hasam, székrekedésem van. Szerintem a tejtől van, mert magában már ettem régebben magvakat, müzlit és semmi bajom nem volt tőle, de, ha megiszok egy bögre tejet akkor is így vagyok, pedig szeretem a tejet nagyon. Érdekes pedig a tejtermékektől semmi bajom, szinte minden nap eszem joghurtot, túró rudit, meg azoktól a főzelékektől sincs semmi bajom, amik tejjel készülnek. Lehetséges ez?
A tej és tejtermék, mint a neve is mutatja, nem ugyanaz.
Szinte biztos, hogy nem bírod a tejet. Kerüld el és kész. :)
(A főzelékekben meg nincs sok tej, az nem zavar be, mint egy arányaiban nagyobb mennyiséget tartalmazóban, ld: zabkása.)
2016. márc. 15. 16:57
2/7 A kérdező kommentje:
Ja, értem. :/ Köszönöm! :)
2016. márc. 15. 16:59
3/7 anonim válasza:
vizsgáltasd ki magad tejcukor ill tejfehérje érzékenységre!
2016. márc. 15. 17:14
4/7 anonim válasza:
Laktóz mentes tejet vegyél, és szerintem nem lesz bajod tőle. 100Ft-vel drágább mindössze.
Íze egy kicsit más. A lényeg a túró, joghurt, sajt már nyugodtan ehető. A tejföltől, tejszíntől, kefirtől, és a tejtől azonban fájhat. Tejfölből is van Laktóz mentes verzió.
Ahogy öregszel majd nőhet a probléma, ekcéma, hasmenés, térdfájás, gyomorégés stb.
Akkor gasztrón érdemes egy kilégzési tesztet csináltatni, ami megmutatja mennyire vagy Laktóz intoleráns. Nekem a sajt belefér néha de így 40évesen már más tejtermék nem.
2016. márc. 15. 17:18
5/7 anonim válasza:
Én kiskoromban voltam laktózérzékeny, de elmúlt :) ekcéma is volt, az évekig vissza se jött, most van egy kicsi :) szóval, én kinőttem a laktózérzékenységből
2016. márc. 15. 17:20
6/7 TappancsMancs válasza:
A rost puffaszt és a cereáliák rost dúsak. Több vizet is felszívnak és ez puffaszt. Igyál többet hozzá. Vagy vegyél zabpelyhet és simán a tejbe de sokba (én így szeretem). Zabpehelyből van többféle minőség érdemes kipróbálgatni melyik ízlik, nem is túl drága. Olyan papír zacsiban van mint a liszt.
2016. márc. 15. 20:20
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :) Am érdekes, a tejföllel nincs ilyen problémám. Meg kiskoromba se volt a tejjel se semmi bajom, egy pár éve kezdett tőle fájni a hasam, csak nem igazán törődtem vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!