Azért, mert húst eszek majdnem minden nap az sok kiadást jelent?
Komolyan mondom,hogy nem értem ezt..azt olvastam valahol,amikor valaki megkérdezte,hogy miért nem jönnek ki anyagilag a családjával,erre az egyik válasz ; lehet,hogy nem kénne,húst enni mindennap.
Dehát mással nem lakik jól az ember.Rendben egy napot kibirok,de már másnap éhezem,mert nem lakok jól mondjuk; túros tésztával,mákossal,grízesel,stb.. Van csirkecomb,csirkefar-hát az utobbi nagyon olcsó,de lehet mondjuk húst leves belőle,ami 500 ft-ból megvan.
Én amikor nem húsos ételt csinálok,többre jövök ki,mintha vettem volna 1 kg tarját. És még éhes vagyok,ezért plusz dolgokat veszek és ez plusz pénz....annyira idegesítő,hogy ezzel jönnek egyesek,mikor tudom,hogy olcsobban jővők ki egy pörköltel( mondjuk) ami sertésből van.Mintha vennék ezt azt ami nem hús és még jól is lakjak.
A húson rengeteget lehet spórolni. Én alapjáraton nem szeretem a húst, magamnak a legritkább esetben veszek, néha a szüleimnél eszek. Az időm legtöbb részét kollégiumban töltöm, így azt eszek, amit főzök, hasonlóan sok kolistársamhoz. És úgy veszem észre, hogy az én kajaköltségem a töredéke az övéknek, mert ők minden nap húst esznek, pörkölt, sült húsok, nem ez az előre fagyasztott cucc, hanem igazi hús. És panaszkodnak, hogy de sokba kerül a kaja. Bár ők sokkal gazdagabbak is, telik nekik húsra mert a szüleik támogatják őket. Mi, akik éjszakánként diákmelóból szerezzük meg a havi kiadásokra a pénzt (nem bulira, ahogy azt a sztereotípiák állítják, hanem a lakhatásra, kajára, könyvekre, bérletre stb.), kb. hetente egyszer ha eszünk húst (az olyan ismerősöm is, aki egyébként venne, ha telne rá.)
Szóval igen, a hús drága és lehet úgy spórolni, ha nem veszel annyi húst. Viszont ez nagyban függ attól, hogy mit szokott meg az ember otthon. Aki ahhoz van szokva, hogy húst hússal eszik, persze hogy nem lakik jól más kajával. Számold ki magadnak, hogy jössz ki jobban. Ha hússal, akkor egyél húst, ha anélkül, akkor próbáld mérsékelni a húsfogyasztást. Ezt mindenkinek a saját anyagcseréjéhez kell igazítania szerintem.
De hogy,jól lakj zöldségel és gyümőlcsel,mennyit kell enned belőle és mennyit költesz rá?
És energiád is van?
Ha idényzöldségeket eszem, akkor olcsón kijövök vele (még fele sincs, mintha hússal próbálnék jóllakni), tudok belölük annyit enni, hogy jóllakjak és energiám is van böven.
De eleve nem értem ezt a hülye feltételezést, hoyg miért csak hússal lehetne jóllakni meg kellö energiát kapni! A világ nagy részén az emberek nem esznek húst vagy nem sokat, és ennek "ellenére" ott is rendenesn müködnek az emberek.
Söt, hoyg valami érdekeset mondjak, sokáig éltem Nyugat-Európában, és ott teljesen normális dolog, hogy egy héten max. kétszer van hús az asztalon, egyébként zöldségeket, tésztát, krumplit esznek vegyesen - és ezen élnek a fizikai dolgzók is (pl kömüves, gyári munkás, stb.) teljesen megszokott dolog, hoyg egy munkás is ebédre egy nagy tányérnyi zöldségekböl készült salátát egy-két zsömlével eszik és eszébe sem jut, hogy pörköltet vagy hasonlot enne. (És ezt nem azért teszik, mert nincs pénz húsra, hanem mert nem tartják sem szükségesenek, sem egészségesnek. Viszont arrafelé jóval kevesebb a rákos, agyvérzéses, szívinfarktusos beteg, és nem hal meg a többség 50-60 évesen)
kérdező, én is olvastam, azt a kérdést, itt leginkább tinik válaszolnak akik a tv-ből azt látják, hogy a szegényeknek nincs pénzük minden nap húsra, és ezt visszamondják.
Erre jön ez az i ióta, aki szernt nyugateurópában nem esznek húst. Fehérjére szüksége van a szervezetnek, ami lehet szójából is, de nem az a tuti.
Különbözőek vagyunk. Én sosem laknék jól zöldséggel, kenyérrel, rizzsel, krumplival, a hús valóban laktató (fél kiló lazac, ha sikerül 360/kg áron venni, némi zöldséggel, az ebédre nekem már OK), de a tojás is. Nehezen tudom elképzelni, hogy 10 tojással ne lakjak jól, ha van hozzá elég zsír és zöldség is...
Szinte soha nem eszem húst (most konkrétan sose, az elmúlt években havi egyszer-kétszer), de csak akkor éhezem, ha kalóriadeficitben vagyok.
Nyilván számít, milyen hús, mennyi és mi az alternatíva. Vagyonokat lehet költeni nem húsos ételekre s vannak olcsó húsos ételek. S az is számít, hogy az adott embert mi laktatja s mi esik jól neki.
Nem vagyok tini és kb. 8 éve nem nézek tv-t.
Nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kell enni húst, hanem arról, hogy nem minden nap szükséges. Igen, kell a fehérje de ez nem csak akkor vihető be a szervezetbe, ha az ember minden nap pörköltet eszik. Mint írtam, a megszokás nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy ki milyen ételtől lakik jól. Vannak ételek, amikben nincs hús, mégis laktatóak de ha az ember húshoz szokott, már csak a megszokás miatt sem tartja ezeket rendes ételnek és kívánja hozzá a húst (lehet, hogy csak pszichológiailag kívánja, de akkor is kívánja). Most ha a kérdező kiszámolta, hogy neki az jön ki olcsóbban ha mindennap eszik húst, akkor egye. Nekem az jön ki olcsóbban, ha hetente egyszer eszem húst (akkor is inkább halat, mert azt jobban szeretem) de mivel én így szoktam meg, nem érzek hiányt. Minden bizonnyal át lehet szokni a napi húsozásról a heti 2 húsozásra de vannak emberek, akik inkább máson spórolnak, mert szükségét érzik a mindennapi húsnak. Szívük joga. Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!