Függ a reggeli székletem színe attól, hogy előző nap mit ettem?
Figyelt kérdés
Például spenóttól zöld, veresbortól vörös lesz?2016. febr. 9. 16:41
1/5 hell-ikon válasza:
Részben igen, de a kérdésben említetthez képest azért annyira nem... :)
Sötétebb vagy világosabb barna függően attól, hogy mit ettél.
(Illetve lehet még fekete is, de az már emésztőrendszeri problémára utal)
2/5 anonim válasza:
Az elfogyasztott táplálék 24-36 órát tartózkodik az emésztőrendszerben, utána ürül. Csak olyan színanyagok jelennel meg a székletben, amelyeket a máj ill. a bélbaktériumok nem tudnak lebontani és más színűvé átalakítani. A vörösbor színanyagai lebomlanak, de a cékla festékanyaga nem, az megjelenik, hasonlóképpen a spenót és sóska zöld színe is, de hasonló a helyzet az otelló típusú kék szőlőnél is. Az epeműködést serkentő vagy gátló ételek hatására a lebomló hemoglobin színanyagai az azokat tartalmazó epefestékeken keresztül befolyásolják a széklet színét, sok sajt fogyasztásakor világos agyagszínű lesz.
3/5 anonim válasza:
Köszi, hogy a "széklet" szót lefordítottad a tudományban kevésbé járatosak számára!
4/5 anonim válasza:
igaza van az utolsónak, ha nem írod be zárójelbe miről van szó, hülyén halok meg.Amúgy már én is észre vettem ha este benyomok egy 7 decis vörösbort, akkor reggel szinte feketét sz.a.r.o.k., és bőségeset,tehát biztos hogy valamennyire befolyásolja az előző napi abrak.ha meg anyám húslevest főz,utána egy pár órával híg székletem van és nagy nyomással jön ki belőlem,ez egyben kérdés is, ilyenkor már a húslevest sz..a..rom ki?
5/5 A kérdező kommentje:
A második válaszoló azt írta, hogy 24 óra múlva ürül ki az étel, de tényleg néha olyan mintha azonnal az jönne ki amit pár órája megettem.(tudom hogy ez nem lehetséges) de akkor is olyan.
2016. febr. 12. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!