Mit főzzek randira egy 21 éves srácnak?
Ez nagyban függ attól, hogy mit szeret és hogy mit tudsz megcsinálni.
Szerintem, ami egyszerű, valami tepsiben sült hús, hozzá köretnek hasábburgonya vagy párolt zöldségek.
Vagy tészta.
Nem egy nagy szám a sajtos tejfölös tészta (egy kis sonkát is lehet bele tenni). De emlékszem, nálunk a baráti körben kb. mindenki ezzel kezdte a főzési tudományát :) Én nagyon tudtam örülni, amikor egy fiú ezzel lepett meg :)
Amit szeret, semmit nem tudunk róla, csak azt, hogy megeszi a pizzát.
A finom emberfüggő. Ha különlegesebbet szeretnél (azért annyira nem az, de nem mindennapi), a sült lazac zöldségekkel szerintem roppant jó, akár mehet mellé sült krumpli is, ha van esély rá, hogy nem bírja a szénhidrátszegény ételeket. Sosem tanultam meg húst készíteni, bár minek is, a rossz hús nem jó, a jót pedig elég bedobni serpenyőbe vagy sütőbe sóval, borssal és remek lesz (bár pörköltet is tudok csinálni, mert eleve tudok főzni, csak húsból még sosem készítettem)... De a fő, hogy aki sose sütött még húst, az is nehezen rontja el, kb. annyira nehéz, mint egy rántotta. A zöldségeket én megfőzném és utána sütném meg, de ki mit szeret.
Persze ez az én ízlésemet tükrözi...
Egyszerű, de különleges? Nehéz lesz.
Mondjuk rántanék karajt, vagy tengeri sütőhalat, és hozzá majonézes krumplit csinálnék. Ez azért jó, mert a krumplit el tudom készíteni előző nap, már csak a húst kell időzíteni.
Vagy csinálnék rakottkrumplit, az egyszerű is, finom is, és azt is lehet időzíteni, összekészítem jó előre, és kb. egy órával előbb kezdem sütni.
De tényleg tudni kéne, hogy a fiú mit szeret, és te mit tudsz elkészíteni.
A rakott krumpli tényleg jó, ha szereti.
Most meg is kívántam :)
Dubarry szelet.
A húst kiklopfolom, sóval, borssal fűszerezem, lisztbe forgatom, kevés olajban elősütöm. A karfiolt rózsáira szedem, pár perc alatt előfőzöm. Besamelt készítek, vajon lisztet pirítok, tejjel, esetleg egy kis hozzáadott tejszínnel felengedem, sóval, szerecsendióval fűszerezem, összefőzöm. Amikor félig kihűlt, reszelt sajtot keverek bele, de ez elhagyható. Magasabb tepsiben, vagy jénaiban lerakom a húst (ha sok a karfiol, akkor alulra is mehet egy réteg, rá a hús), rá a karfiolt, rá a besamelmártást, sütőben addig sütöm, amíg a teteje kicsit megpirul. Petrezselymes rizzsel tálalom.
Leírni bonyolultabb, mint elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!