Csinált már valaki házilag csokit? Tippek, praktikák, receptek?
Házilag csokit?
Mármint kakaóbabból?
Igazi, kakaóvajas csokit nem, de ami nekem már megteszi, igen.
Tejet nem eszem, de tejcsokit sem, így az nem volt benne. S csoki, nyilván nem vizezem el. A csoki masszívan zsíros. Úgyhogy zsírt (kókuszzsírt), kakaót, édesítőt (volt az évek folyamán méz, az a legjobb, xilit és eritrit is) s a szerintem kellő ízesítőket használom (darált kesu, ami krémesít, kávé, ami az ízének jót tesz, kedvelem a kávéízt, ami nem uralkodó benne, de akkor is gazdagabbá teszi). Összekeverem és annyi, persze a zsírt megolvasztom előtte, ha nem kánikula van s nem folyékony eleve. Nagy siker itthon évek óta, mindig tartunk egy nagyobbacska üvegben. Szerintem kakaaóból feleannyi kell, mint zsírból, az is igen kakaós s nagyon sokkal össze se tudnák keverni, ha nem folyékony az édesítő (mint a méz melegben), de kinek hogy tetszik. Az édesítés pedig nagyon emberfüggő, nálunk most már 40%-a a pár évvel ezelőttinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!