Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit ettetek gyerekként?

Mit ettetek gyerekként?

Figyelt kérdés
Gondolok itt, reggelire, vacsorára,ebédre.

2016. jan. 22. 18:23
1 2
 11/20 zgyzgy ***** válasza:
34%

Ettük a szart.

Akkoriban nem volt választék, nem volt infó, és nem volt pénzünk.

Szóval nem nosztalgiázom.

2016. jan. 22. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Zsíros kenyér, vajas kenyér, néha párizsi. 5 deka szalámi (az egész családnak) ünnepnek számított. Vacsorára bundás kenyér, hajában sült krumpli, rántotta, tükörtojás, virsli. Ebédre főzelék, tészta, hús hétvégén.
2016. jan. 22. 23:15
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

kb azt amit a 12 es viszont legtobbszor reggelire kakaot kaptam vajas kenyerrel, vagy kiflivel.

Amit meg nagyon szerettem a meleg tejet es beleapritottam a szikkadt kenyeret vagy a haztartasi kekszet. ma is imadom;-)))

2016. febr. 8. 10:50
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

11 es te ugy emlekszel vissza hogy "szar" volt?

miert miket ettel?

2016. febr. 8. 10:53
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

cukroskifli, briós, mákos papucs, túrósbatyu, kalács -sima, kakaós, v mákos -lehetőleg mazsola nélkül, vajaskenyér

töltöttkáposzta, töltöttpaprika paradicsomos szószos cuccal leönte plusz törtkrumpli, zöldbab- krumpli- lencse- sárgaborsó- zöldborsó -simababfőzelék, spenót, sóska

nokedli v tarhonya v tészta -tojás,csirke, gombásszószos pörkölttel, tarhonya, sajtostejfölös- diós- mákos- lekváros- grízes -túróstészta, milánói makaróni, sztrapacska, lángos, szilvásgombóc, tejberizs, rakott krumpli, húsleves, paradicsomleves, palacsinta, aranygaluska, zöldbableves, zöldségleves, tojásleves, kenyérleves, krumplileves, lebbencsleves, fejtett(?) bableves, borsóleves, gulyásleves, májgaluskaleves, karfiolleves, karalábéleves, karfiolos krémes tészta kimaradt, nem tudom a nevét; van még valami zöld leves is, sajtot kell beledobálni meg kenyeret, valami kelbimbókrémleves rémlik hozzá, de azt régen még anya nem csinálta, de szerettem volna ajánlani, de már nem tudom a nevét, a karfiolos tésztának se, arra még füstölt sajt kell, meg sonkadarabok a trutymólékon kívül, és nagyon fini amúgy; sültkrumpli még rakotton kívül, törtkrumpli, petrezselymeskrumpli, főzelék is ugye belőle meg püré, paprikáskrumpli; mehet hozzá: virsli kolbász csirkecomb rántott hús rántott gomba rántott tök rántott sajt és műhusi a rántott cuccok elészítésénél ami megmaradt ilyen tojás meg zsemlemorzsa meg liszt a maradékot összekeverve, ja és nem csak szilvás hanem barackos és lekvárosgombóc is volt túrós még nem pedig finom lehet, pizza,

bundáskenyér, lángos, melegszendvics, piritós, vajjal vajkrémmel lekvárral mézzel körözöttel padlizsánkrémmel/vineta, konzerves pici halakkal, májkrémmel vajkrémmel kockasajttal mogyorókrémmel

paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma, tormakrém

2016. febr. 8. 12:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
*ja és igen, sonka, szalámi, párizsi, virsli, tojásrántotta még a vacsorához ezek
2016. febr. 8. 12:01
 17/20 anonim ***** válasza:

15.és 16. vagyok,bocsi, ne feledjük a fasírtgolyókat főzelékekhez v törtkrumplihoz, meg sülthúst aminek tojás v kolbász van a közepén, a sonkába tekert egyéb husit, és azt, amelyikre sajt van ráolvasztva olyan sülthúst. Ja és mégegy, hogy ilyenek még pl, hogy összeöntve:

paradicsom-uborka-hagyma, vagy hagyma mustár plusz tejföl plusz bors, v kukorica-répa klasszikus tejföllel; és az a fehér színű szálas káposzta de nem az édes, mert az borzasztó hanem a savanyú az is, salátalevelek, savanyú v kovászos uborka, céklát azt később kezdtünk el enni

2016. febr. 8. 12:07
 18/20 zgyzgy ***** válasza:
100%

#14-es

Igen, mai fejjel nem enném meg, amit gyerekként örömmel ettem.

Akkoriban egyhangú és ócska volt a választék, nem létezett tudatos táplálkozás, és kevés pénzünk volt.

Persze a nagyik mindig kitettek magukért, de aztán jöttek a hétköznapok, menza, stb.

Csak pár dolog:

kenyér, kifli (másnapra gumi), toast kenyér, margarinok, olcsó vajkrémek, kenőmájas, útitárs-krém, üdülő-krém, szárnyas-krém, "kemping" ömlesztett sajt, löncshús (szovjet katona), sűrített tej, szója kocka, lecsókonzerv, lencse kolbásszal konzerv, székelykáposzta konzerv, töltött paprika konzerv, lecsókolbász, turista szalámi, olasz felvágott, tavaszi felvágott, zalai, párizsi, virsli, éretlen sajtok, kétszersült, licsi-konzerv, mirelit barátfüle, mirelit gombóc, vaníliás túrókrém, nugátok, bolti lekvárok, mackó sajt és variánsai, halkrém, kolbászkrém, vizezett tej, kőbányai sör, stb.

És akkor még nem beszéltem a menzáról.

2016. febr. 8. 16:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
amiket felsoroltal azokbol kb 5-6 dolog (vizezett tej, nehany fajta szalami) kivetelevel ugyanugy megennem mindegyiket.
2016. febr. 10. 09:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Ennivalót.
2016. okt. 12. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!