Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kérdezi mindenki rögtön...

Miért kérdezi mindenki rögtön ezt?

Figyelt kérdés
Nem szoktam főzni csak nagyon ritkán, mikor ez szóba kerül, kivétel nélkül mindenki döbbent arccal ezt kérdezi:"De akkor mit esztek?"
2016. jan. 18. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Miért, mit esztek? :)

Na jó, viccet félretéve, azért döbbennek meg és kérdezik ezt, mert az emberek nagyrésze számára meglepő és szokatlan az, ha nem otthon készített étel van az asztalon. Sőt, a legtöbben meg sem engedhetik maguknak, hogy folyamatosan ételt rendeljenek, így számukra elképzelhetetlen, hogy ilyet lehet rendszeresen is.

Ráadásul gondolom van, akiben az merül fel, hogy akkor tudsz-e egyáltalán főzni :)

2016. jan. 18. 21:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudok főzni persze, csak nem vagyok egy konyhatündér típus. Inkább sütni szeretek, azt kb. hetente szoktam. Főzni csak akkor ha van hozzá kedvem, meg van rá időm rendesen. Rendelni is szoktunk, ha dolgozunk akkor meg eszünk a munkahelyünkön. Nagyon jó áron lehet már enni nagyon finomakat, van ahol egy kétfogásos menü 1200 forint, és isteni finom, nem is kis adag. Én ha például megeszek egy ilyet ebédre, aznap már nem is vagyok éhes.
2016. jan. 18. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, talán nincs elég fantáziájuk. Nekem van.

Lehetnétek akár nyersevők is, vannak kifőzdék és van, akinek anyagilag belefér akár napi szintű menő éttermezés is, s lehet,hogy nem nevezed főzésnek a tükörtojás elkészítését sem, pedig az is étel... :D

2016. jan. 18. 23:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk anyósom ilyen. Neki mindegy, hogy én este 10-re érek haza és szombaton is dolgozom. Rendes asszony főz!

Hát én ilyenkor nem. Barátom sokkal szebb süteményeket csinál. Én szép sült húsokat csinálok. Ha időm és kedvem van.

De általában nincsen időm. Hallanád a döbbent hangot a teló túloldaláról - kihallatszik- "de akkor mit esztek????"

Ilyenkor barátom "Hát kínait/főzelékfaló/stb".

Van egy kedves kínai gyorsétterem a környékünkön, be lehet látni a konyhába, tiszta. Már mosolyognak ránk, amikor megyünk be, normálisan, tisztán kérdezik "mit szeretnétek?", aztán jól megpakolják a dobozt.

Hát nem jobb ez, mint abban az egy napos szabadidődben is a konyhában görnyedni, aztán mosogatni?

De tudod, sokan ezt várják el. Azok csak főjenek a levükben, és mantrázzák, pföjj, lusta asszony. ;)

2016. jan. 19. 04:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Örülök amúgy ennek, és hidd el, te csinálod jól.
2016. jan. 19. 05:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen a mai rohanó világban nem mindig jut idő a főzésre. Főleg mikor a munkában olyan időszak van hogy az ember tényleg csak aludni jár haza. A másik meg hogy Budapesten élünk, minden sarkon kapható már minden szinte, szóval nem arról van szó, hogyha nem főz az ember akkor nincs mit enni.
2016. jan. 19. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!