Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha szóba kerül az alkohol,...

Ha szóba kerül az alkohol, miért mindenki rögtön a kocsmára, csövesekre, diszkófiatalokra gondol?

Figyelt kérdés

Én igenis szeretem a jóféle italokat. Én nagyon szivesen megiszok néha egy pohár jó bort, vagy whisky-t, de ha van pénzem rá akkor biztos hogy van itthon igazi abszint, de egy jóféle gyomorkeserűnél nincs jobb! Életemben összesen egyszer voltam részeg, mikor szilveszterkor elszaladt velem a ló... Nem minden nap, de keveset és finomat sűrűn szoktam inni.

Ha viszont valaki meghallja hogy szeretem a piákat, rögtön arra gondol, hogy elmegyek a diszkóba, megiszok 3liter kommersz vodkát, és utána lehányok mindenkit, vagy éppen a kocsmában töltöm a napjaimat.

Sok ember számára ismeretlen fogalom az italkultúra, és a kulturált alkoholfogyasztás. Sok ember szemében az alkoholos italoknak csupán az az egy funkciójuk létezik, hogy részegséget okozzanak. Ez rettenetesen nagy baromság. Egyébként főleg a fiatalabbaknál tapasztalom ezt, erre a bizonyos "diszkófiatalokra" gondolok akik életükben nem ittak normális piát, csak szar tequilákat, gusztustalan fütyülős műpálinkát, meg abszintként eladott festék+alkohol+víz kombót.

Miért van ez? Miért ekkora a tudatlanság?

2012. júl. 31. 09:07
 1/2 Phoney ***** válasza:

Ennek szerintem főleg ott a gyökere, hogy a szocializmusban rövidből a kommersz volt a normális, és az alsókategória számított minőséginek (amit most nagyjából 1800–2800 közt lehet kapni). Felnőtt 1-2 generáció, amelyik lényegében csak kétféle alkoholt ismert, a nagyon gusztustalant és kevésbé gusztustalant. Boroknál is hasonló a helyzet. Azóta elterjedtté váltak a középkategóriás rövidek, de a magyar italkultúrát csak lassan változtatják meg.

Aztán azt se felejtsük el, hogy minél mélyebben szánt az italkultúra, annál többet zsebelhetnek a honi italcégek mindenféle túlárazott, értéktelen panccsal. Ide vezethető vissza az is, hogy majdnem minden bolti pálinkának gyenge az ár/érték aránya.

2012. júl. 31. 11:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Bevallom őszintén, én nem is gondoltam volna hogy ide vezethető vissza, bár ez betudható annak, hogy én a 18 életévemmel már (szerencsére) nem éltem meg, hogy milyen lehetett akkor.

köszönöm a választ!

2012. júl. 31. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!