Ha nem fogy el nálatok a kenyér, mennyi napig tartjátok meg még?
Jóanyám képes lenne egy hónapig is tárolni, és ha mondom neki, hozok kenyeret, azt mondja, nem kell, mert van.
Az ízeket meg rosszul érzi, ha már kicsit penészedik, már egyből megérzem.
Nagyon nem értek ehhez, ezért kérdezem meg itt, mert tudom, ez így nem normális.
Köszönöm.
Ő már kicsit idős, és amikor gyerek volt, nagy értéke volt a kenyérnek, valahogy így mesélte. Meg el is fenekelte valaki, mert kidobott akkor egy kenyeret.
Hiába mondom neki, nem elég, ha levágja a penészes kenyérhéjat, attól még belül is lehet olyan. Mint ahogy érzem is rajta.
Mondd el édesanyádnak, hogy más már a gyárakban, szalagon, gépek által készített kenyér minősége, mint régen, a pékségek amiket sütöttek. Nem lehet eltartani hetekig.
Párosával rakom zacsiba, és be a fagyóba, reggel kiveszem, mint a kártyákat egymás mellé támasztva a két szeletet, kb. egy óra alatt kienged, és pont olyan, mint a frissen vásárolt kenyér.
Rakj be próbaként te is a friss kenyérből pár szeletet így a fagyóba, és amikor kiveszed, legyen ott édesanyád is!! Majd látja, hogy mennyivel más, mint az öreg, száraz (penészes) kenyeret enni!!!
Ha száraz, akkor már nem eszem meg.
Ha penészes, akkor meg pláne nem.
A sima kenyér, 2-3 napig jó max.
A csomagolt meg addig, ami rá van írva, max. 1-2 nappal bírja tovább. De olyan is volt, hogy hamarabb bepenészedett.
Ha sok van, akkor én is le szoktam fagyasztani, hogy ne kelljen kidobni.
Én sem dobok ki ételt, HA JÓ. A penészes már nem étel...
Igazából elég rossz szemmel néznék egy kenyérre, ha megpenészedne nem extrém páratartalom mellett. A kenyérnek azt nem szabad, csak megszáradni s akkor még morzsának teljesen jó, ha az ember keze elbírja, egy tömöttebb kenyeret reszelni nem leányálom.
Ma már nem eszem kenyeret, a párom pár év gluténkerülés után újra. Tizensok éve sütünk kenyeret, 4-5 nap alatt mindig elfogy, nem olyan puha, mint frissen, de nagyon sok változás nem történik benne, teljesen jó akkor is.
Soha nem dobtunk ki semennyit, ha jól emlékszem (kezdő elvetélt kísérleteimet kivéve, de aztán rájöttem, hogy a kenyérsütőben sütni nem jó ötlet, sütőben kell).
A magkenyereimmel fordult elő, hogy elfeledkeztem kicsit róluk és 4-5 napnál zacskóban az már képes megpenészedni, főleg, ha mondjuk spenót is van benne (egyszer volt. úti ételnek annyira nem alkalmas :D). Ilyen nincs minden évben.
Az idősebbek valóban még abban a szellemben nevelkedtek, hogy a kenyér (Krisztus teste) nem a kukába való. Más dolog, hogy mai cuccoknak köze sincs a kenyérhez.
Mi sütjük, a kenyeret, nem dobunk ki semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!