Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Két felnőtt, dolgozó ember...

Két felnőtt, dolgozó ember havi 40. 000-ből kajára ki jön?

Figyelt kérdés
Ennyi marad a rezsi és tartozások kifizetése után. Ha igen, hogyan oldható meg? :)
2015. dec. 10. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs több elég lesz. Nekem volt 3 éve majd egy évig hogy 5000/hó jutott kajára. Hát mit mondjak két napig hús utána margarinos kenyér qurvára untam.
2015. dec. 10. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
64%

Megoldható, bár ez már nekem nem az ideális szint...

Rengetegféleképpen megoldható, ez így túl általános. Hanyagolni kell a luxust, a rendeléseket, éttermezéseket, a bolti rágcsákat s egyéb túlárazott dolgokat. Saját főzés alapanyagokból, zöldségből szezonális, gyümölcsből és húsból sem a drágábbak.

De ezen belül rengetegféleképpen lehet csinálni. Mi 50-60 ezret költünk, de ha levennénk a rengeteg nyírfacukros-mazsolás-kakaós édességet vagy a drágább gyümölcsöket, már sokat csökkenne eme összeg. Rizs, rizsliszt, tojás, kókuszzsír, ez mind elég sok, aztán némi olajos mag, néha hüvelyesek, ez képezi az alapot nálunk s ezeknek mind elég jó az ár/kalória aránya. Speciel szezámlisztet és kesut sem ritkán használok, szóval tudnék még faragni, ha nagyon akarnék... 500 ft-ból egész jól tudok enni egy nap, csak ugye... Hiányzik a luxus, a drágább édesség, a meggy vagy málna vagy narancs... De amennyire tudom, bevinném a legtöbb fontos dolgot, kellő mennyiségben és ízletesen.

2015. dec. 10. 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
2. voltam, kihagytam a sok szezonális zöldséget, amit eszünk. Ma pl. 2,5 kiló paradicsompüréből főztem paradicsomlevest s fél kiló sárgaborsót is megfőztem, holnap is ezt esszük, pár tojással mellé (én kevés szénhidrátot eszem, ha most lazítottam is, nekem több tojás lesz).
2015. dec. 10. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Megoldható, elég szegényesen sajnos, de éhenhalni nem fogtok. Ha egészségesek akartok maradni ennyi pénzből akkor minél több zöldséges étel (ezek olcsóbbak is) és kevés húsos...
2015. dec. 10. 19:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Mert sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy eddig, a rezsi mindennel együtt - telefon, internet, villany, gáz, víz, TV + gyerektartás (tudom, nem rezsi, de kiadás) -, elvisz 40-45e. forintot... A mostani bevételünk meg változó, de 80-85e. forint...

Így kicsit gáz, de hát mit tudok tenni? :)

2015. dec. 10. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
1 is nehezen.
2015. dec. 10. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ki lehet jönni, ha nagyon figyeltek. Pontosan tervezzétek meg a menüt előre és annak megfelelően vásároljatok. Figyeljétek az akciós újságokat és ha úgy adódik, menjetek el 1-2 dologért is az adott élelmiszer ott olcsóbb. Nem egyszerű, de mehet a dolog.
2015. dec. 11. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!