Éhes vagyok mit ehetnénk? 16/f
Sőt! Szét kell nézni, az üzletek kirakatában szokott a cetli lenni: "
x időponttól (zárás előtt 1 órával) a kenyér és péksütemények x %-kal olcsóbbak!!"
Ezek általában kisebb boltok, de vannak, amelyek az előző napi kenyér- és péksütemények 10-15 %-kal adják olcsóbban... szükség esetén jó az, hiszen eddig sem ettetek minden nap friss kenyeret...gondolom.
A rizs, dara és a liszt azért is jó, mert vizet vesz fel- többnek fog tűnni. Főzz sok olajjal (v zsírral, ami olcsóbb), ugyan undi, de sok energiát ad olcsón. Amúgy a szüleidnek biztos van valami terve, kérdezd meg őket is. Valami kis olcsó zöldség mégis kéne (répa/hagyma/káposzta), különben még megbetegszel. Nincs rokonod, aki adna enni néha? Vagy a sulimenzán is próbálhatsz kérni miután a többiek ettek, ha nem vagy befizetve. Keress gyümölcsfát a környéken hátha van még valami ehető (dió, szőlő, szilva).
A szüleid kérhetnek egyszeri segélyt is.
Én a piacon vásárolok, abból is az olcsóbb helyeken, és azt veszem meg, ami épp a legolcsóbb. Ha a krumpli a szupermarketben 200 forint, akkor a keresztúri piacon 100, a karfiol 400 helyett 150, stb. Legalább 10-12 hentes van, valahol biztos van olcsó farhát, húsos csont, belsőség. Van egy bolt, ahol közeli lejáratú termékeket árulnak, sajtot, felvágottat, tejterméket, fillérekért.
Nyugdíjas vagyok, sokkal több az időm, mint a pénzem, de aki dolgozik, szombat reggelente ki tud menni egy nagyobb/olcsóbb piacra.
Való igaz, a piacon néha vannak mesés árak, bár mi nem sűrűn találjuk meg őket, a párom anyja sokat jár oda, na ő nagyon képben van, kinél mikor lehet töredék áron megkapni az eleve nem drága zöldséget...
Gyümölcsöt már nehéz találni, kivéve persze a csipkebogyót, bár a mi utcánkban még az utolsó elvadult szőlő is meglehet még, pár napja ettem róla. Én gombát szedek, de ahhoz tudnom kell, merre érdemes keresni. S kalóriatartalma minimális, mindössze feldobja az ételem.
Rokon, barát nincs? Vagy valami kedves idegen, szomszéd, aki kis segítségért azonnal ad pénzt vagy ételt? Vagy valami...
Ha itt lennél a közelben, megmutatnám neked a szőlőket, adnék diót és szerintem egy csomó mást is (lent, szezámot, ilyesmit, abból van egy csomó. a diót a környéken szedtük, rengeteg fa van, de már rég vége a szezonnak), pedig extrém szegény vagyok. De szívem azért van s én még nem éhezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!