Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Éhes vagyok mit ehetnénk? 16/f

Éhes vagyok mit ehetnénk? 16/f

Figyelt kérdés
Sajnos a szüleim fizetése elfogyott a csekkekre és egyébb tartozásokra. A mai napon a testvéremmel diákmunkára is jelentkeztünk elég jó fizetéssel, de még messze van elseje fizetésig. Remélem ezzel betudok segíteni. De addig, hogy birjuk ki ezt a hónapot 6 ezer forintal? Milyen olcsó ételeket lehetne készíteni egy 4 tagú családnak? Nem beszélve, hogy suliba is pakolni kell ennivalót.
2015. nov. 16. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg még jó kenyeret és kiflit meg zsemlét dobnak ki a kukába,(zacskóstól) vagy ott az ingyen konyha,a Máltai is szokott gyorssegélyeket osztogatni...Én a helyedben rizst meg lisztet vennék, a sárgaborsó viszonylag olcsó, és rengeteg szokott nekünk kijönni egy zacskóból.
2015. nov. 16. 15:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Sőt! Szét kell nézni, az üzletek kirakatában szokott a cetli lenni: "

x időponttól (zárás előtt 1 órával) a kenyér és péksütemények x %-kal olcsóbbak!!"

Ezek általában kisebb boltok, de vannak, amelyek az előző napi kenyér- és péksütemények 10-15 %-kal adják olcsóbban... szükség esetén jó az, hiszen eddig sem ettetek minden nap friss kenyeret...gondolom.

2015. nov. 16. 17:01
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

A rizs, dara és a liszt azért is jó, mert vizet vesz fel- többnek fog tűnni. Főzz sok olajjal (v zsírral, ami olcsóbb), ugyan undi, de sok energiát ad olcsón. Amúgy a szüleidnek biztos van valami terve, kérdezd meg őket is. Valami kis olcsó zöldség mégis kéne (répa/hagyma/káposzta), különben még megbetegszel. Nincs rokonod, aki adna enni néha? Vagy a sulimenzán is próbálhatsz kérni miután a többiek ettek, ha nem vagy befizetve. Keress gyümölcsfát a környéken hátha van még valami ehető (dió, szőlő, szilva).

A szüleid kérhetnek egyszeri segélyt is.

2015. nov. 16. 17:26
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi is így vagyunk, tojáson és krumplin élünk, mert az van itthon. Paprikás krumpli nokedlivel, hajas krumpli, főtt krumpli, krumplipüré, rántotta, tojásleves, krumplileves, sült krumpli, főtt tojás, tojásos nokedli szokott lenni vacsira. amúgy reggelire és ebédre 1-1 margarinos zsemle mindenkinek, lehet kapni olcsó, nagy kiszerelésű margarint, a Flórát szeretjük, az elég egy hétig, ha vékonyan kenjük és megsózzuk
2015. nov. 16. 20:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a piacon vásárolok, abból is az olcsóbb helyeken, és azt veszem meg, ami épp a legolcsóbb. Ha a krumpli a szupermarketben 200 forint, akkor a keresztúri piacon 100, a karfiol 400 helyett 150, stb. Legalább 10-12 hentes van, valahol biztos van olcsó farhát, húsos csont, belsőség. Van egy bolt, ahol közeli lejáratú termékeket árulnak, sajtot, felvágottat, tejterméket, fillérekért.

Nyugdíjas vagyok, sokkal több az időm, mint a pénzem, de aki dolgozik, szombat reggelente ki tud menni egy nagyobb/olcsóbb piacra.

2015. nov. 17. 09:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Való igaz, a piacon néha vannak mesés árak, bár mi nem sűrűn találjuk meg őket, a párom anyja sokat jár oda, na ő nagyon képben van, kinél mikor lehet töredék áron megkapni az eleve nem drága zöldséget...

Gyümölcsöt már nehéz találni, kivéve persze a csipkebogyót, bár a mi utcánkban még az utolsó elvadult szőlő is meglehet még, pár napja ettem róla. Én gombát szedek, de ahhoz tudnom kell, merre érdemes keresni. S kalóriatartalma minimális, mindössze feldobja az ételem.

Rokon, barát nincs? Vagy valami kedves idegen, szomszéd, aki kis segítségért azonnal ad pénzt vagy ételt? Vagy valami...

Ha itt lennél a közelben, megmutatnám neked a szőlőket, adnék diót és szerintem egy csomó mást is (lent, szezámot, ilyesmit, abból van egy csomó. a diót a környéken szedtük, rengeteg fa van, de már rég vége a szezonnak), pedig extrém szegény vagyok. De szívem azért van s én még nem éhezem.

2015. nov. 17. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!