Éhes vagyok mit ehetnénk? 16/f
6.000 ft-tal 2 hetet 4 fő nem bír ki.
Az egyetlen megoldás az lenne, ha eladnátok egy-két nem használt dolgot, 10-15.000-ből már ki lehetne húzni.
Egyébként pedig olcsó ételek, mint a főzelékek, levesek, tészta-vagy rizsételek. A húst igyekezzetek mellőzni, drága és abból a pénzből sokkal laktatóbb ételekt is vehettek, amivel tovább jóllaktok. Figylejétek az akciókat is azért, és ne vegyetek készételeket.
nagyon olcsó pl. a krumplifőzelék (200ft a krumpli kilója), rakott brokkoli (1 nagy fej brokkoli kb. 300 ft) vagy karfiol (1 fej karfiol 400 ft körül van), ránthatod is őket ha úgy jobban szereted, borsópörkölt, paradicsomos rizottó, stb.
A krumpli nem laktat eléggé, inkább a rizs, az is 200ft/kg és sokoldalú. A zsírnak remek a kalória/ár aránya, már az olcsóbb zsírok esetében. Én kókuszzsírt használok, de extrém szegénységben érdemes lejjebb menni, egészségtelen vagy sem.
Szezonális zöldségek olajban sütve, rizzsel már jóllakatnak. Néha 1-2 tojás is remekül feldobja az étkezést, fehérje pedig akkor is kell, ha abból nincs igazán olcsó forrás... A hüvelyeseket is ajánlom, sok szénhidrát, sok fehérje, finom és olcsó.
Kész dolgokat nyilván ne vegyetek, azok drágák. A párom rizst és rántottát, zabkását visz munkába. No igen, a zab is olcsó, rostos, sok lesz belőle... Ami nem mindenkit laktat, de van, akit igen.
Én lent is ennék, az is olcsó, én speciel szeretem sült zöldségre szórva vagy tojásba keverve. De normál embernek ez lehet, hogy szokatlan lenne s nagy mennyiséget amúgyis nehéz enni belőle, inkább csak színesítés.
Nincs otthon valami készlet? Bab, tészta, befőtt, akármi?
Mi van otthon?
Mondjuk, ha ma jelentkeztetek be diákmunkára, akkor abból még pénz sokára lesz. Ne az elsejét várd ezzel kapcsolatban, hanem hogy hívjanak dolgozni!
Tarka-bab-levest, feles borsót főzeléknek + rá tükör-tojást
Uborka-szelőn a nyers krumplit leszeled, kizsírozott tepsibe rétegenként só-bors, majd sűrűre kavart palacsinta-tésztával teljesen felönteni, sütőben megsül mint a túrós-lepény. Bableves után tökéletes!!
Sütőtök most olcsóbb még a krumplinál is. Lereszeled, és mint a petrezselymes rizst, pici hagymán átforgatni. Bepuhul. Köretnek a krumpli-fasírozott mellé!
Krumpli-fasírozott: A megfőtt krumplit leszűröd, össze-töröd, só-bors-fokahagyma, tojás + liszt vagy zsemlemorzsa, lapított gombócokat belőle. Sütés előtt még megforgatni zsemlemorzsában.
Vagy az előbbi petrezselymes sütőtök jó mellé köretként, vagy egy jó tányér babfőzelék. Tökéletes még a paradicsomos káposztához is, és a fehér-káposzta + paradicsom-konzerv is olcsón kijön!!!
Valamit pénzzé kell tegyetek, próbáljatok meg mindent ami amúgy is fölösleges és nem is használjátok, csak a helyet foglalja eladni, hirdetési oldalakon. Sok kicsi sokat hozhat alapon is. Esetleg ha van ami komolyabb még beleférne, tippet nem adok, de lehet olyan ami kellene de pótolható később.
A 6000/15nap/4fő. Az napi 100 Ft így, ez max a napi kenyér egy főre, mondjuk. Valamit el kell adjatok. Nézzétek meg azt is mi van otthon. Most ha nagyon muszáj, más is került már ilyen helyzetbe egy időre, lehet két hétig nagyon puritán módon is enni. Pl Pirítós vajjal és tej. Ez nagyjából tápanyagokban okés (fehérje zsíradék szénhidrát), csak nem változatos. Kérdés mi van otthon, ha van liszt betárazva akkor lehet sütni vagy házi tésztát gyúrni. Van a neten olcsó ételek oldal, olcsó receptek... De valamennyi még jobb lenne hozzá.
>> a főzelék felejtős, alig van energia értéke, az főként zöldségből áll az meg íznek való de nem tápanyag. A főzelékben a rántás vagy habarás kanálnyi liszttartalma meg kanálnyi zsíradék az ami tápanyag. Pénzkidobás lenne a főzelék. Kenyér tészta rizs (szénhidrát), tej (fehérje), zsíradék meg vagy zsír vagy olaj. A többi csak ráadás. A főzelék csak megtölti a gyomrot.
Meg pl begyűjteni az összes reklámújságot és csak maxi leárazottan vásárolni.
4. hozzászóló csodásakat írt :) A krumplifasírt tényleg remek, kalóriadús, kiadós... Igen finom is. A múltkor kis maradék sárgaborsóból csináltam ilyen fasírt-tócsni hibridet, zellert is reszeltem bele, nem rontotta el.
#5: Nem, a tej pocsék fehérjeforrás, kevés fehérje van benne. A vaj pedig drága, én is óvatosan bánok vele, pedig én jóval többől gazdálkozom, mint a kérdező családja most.
A kenyér sem elég olcsó, maradjunk a rizsnél, illetve a kukoricaliszt sem lehet drága, vagy a kukoricadara, lehet belőle málét főzni, van, aki szereti, lehet zsírral enni, ami jót tesz az eleve nem túl pici kalóriatartalmának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!