Utáltatok-e meg valamilyen ételt egy rossz élmény folytán?
- Kb. egy évvel ezelőtt óta nem eszem meg a szemes bablevesből a babot. (Nem tudom miért, addig nem volt gondom vele.)
- Kipróbáltam a Danone Activia natúr joghurtot, s nagyon szerettem, jót is tett a gyomromnak, volt,hogy egy nap kettőt is megettem. S 3 hét után nem bírtam megenni, ha rágondoltam, már akkor rosszul voltam. (Azóta se nagyon eszek joghurtot)
- Nem szoktam sűrűn McDonald's-ban enni, egy évben egyszer, s a múltkor az egyik ismerősöm rávett, hogy egyek ott vele. Olyan rosszul lettem a sajtburgertől, hogy még. Azóta csak fagyit eszek náluk.
Koktélparadicsom. Egyszer nagyon sokat megettem belőle, és vissza is jött szétnézni. Ma már újra szeretem.
Egyszer vettem a Tescoban sült csirkeszárnyat, és tollas volt. Vhuáh. Utána egy darabig nem igen kívántam a csirkét.
Az én undoromhoz kellemes esemény kapcsolódik.
Terhes voltam, de még nem tudtam róla és nem volt semmi jele. Egyik este elmentünk kajázni a párommal és az Oktogonnál betértünk egy éjjel-nappaliba, ahol grillcsirkét árulnak, ahogy közelebb értünk a pulthoz büdös szagot éreztem és szinte könyörögtem a páromnak, hogy ne együk meg, mert tuti rossz, holott ő mondta, hogy semmi szagot nem érez. Átmentünk a mekibe, de a szag végig az orromban volt. Megkaptuk a rendelést, megettem a sajtburgerem, de még mindig a szag járt az orromban. Ahogy az utolsó falat leért, felfordult a gyomrom és alig értem ki a mosdóba és minden kijött belőlem. Másnap semmi bajom nem volt, de ha a csirkére gondoltam rosszul voltam. Még azon a héten megtudtam, hogy terhes vagyok. Na azóta se eszem grillcsirkét, mert azóta is eszembe jut az illat, amit akkor éreztem.
Bocs egy kicsit hosszú lett.
Én két ételtöl "undorodok"!
Terhes voltam,de még Én se tudtam róla!És ettem rántottát és füstöltkolbászt raktam bele.Nem hánytam töle de utána napokig olyan rossz volt a gyomrom pluszban (bocsi) folyamatossan böfögtem fel és éreztem az izét folyamatossan a számban.pfúúúj.Ennek már 8éve de azóta se eszem meg ezt a kettös kombinációt együtt.
Másik étel a krumplis ételek.
Közös életünk a Párommal eléggé csóron indult.És mivel a krumpli elég olcsó ezért hónap elején fizetéskor mindig vettünk egy nagy zsák (azt hiszem 50kg-os) burgonyát.És egyfolytában krumplistészta,paprikáskrumpli,sült krumpli,krumplis pogácsa meg hasonlókat ettünk.És azóta is utálom a krumplit mert a szegény idöszak jut eszembe mindig.Megeszem,de érdekes itthon Én sose csinálok de amit pl Apum csinál csak azt.
Nekem 2 dolog van, amit nem vagyok hajlandó megenni, pedig régen szerettem: az egyik a zöldbab - az iskolai menzán egyszer öreg zöldbabból készítették a főzeléket és nem húzták le az oldaláról azt a "szálkás" részt, nekem meg keresztbe állt a torkomban, fuldokolni kezdtem tőle, azóta nem tudok ránézni semmire, ami zöldbabból készül, bármilyen zsenge is az alapanyag.
A másik a gesztenyemassza - szintén iskolásként az egyik osztálytársam meghívott a szülinapi zsúrjára, gesztenyetortát kapott - megettem, finom is volt nagyon, este viszont nem tudtam kijönni a wc-ből, annyira felfordult tőle a gyomrom. Azóta nem eszem gesztenyepürét és más hasonlókat sem.
Nem tudom, hogyan lehetne megszeretni újra ezeket az ételeket, bevallom, én nem is nagyon próbálkozom vele. Egyszerűen elkerülöm őket, és kész :)
Én 2 dolgot képtelen vagyok megenni
- szárnyasokat
- belsőséget
Még kislány voltam amikor a nagymamám (aki falun lakott) kopasztotta a csirkét - hát az a förtelmes szag, amit a leforrázott toll áraszt magából amíg élek nem felejtem el. Pedig már elmúltam 40 is.
A belsőség utálat pedig a disznóvágáshoz kötődik. Hát a kövesztőlének már a látványa is borzalom - és a szagról ne is beszéljünk.....
Ha csak eszembe jut, már liftezik a gyomrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!