Ha van mákos és diós beigli, akkor miért nincs túrós beigli?
A beigli egyáltalán nem vastag tésztájú, sőt! Pont abban különbözik egy kalácstól, hogy nagyon vékony a tésztája.
Mi szoktunk túrós kalácsot csinálni, az teljesen jó túróval.
Beiglit még nem próbáltam. Szerintem inkább az lehet a rizikó benne, hogy kifolyik belőle.
Egyébként ma már nagyon sok fajta beigli van, mi csak mákosat és diósat készítünk, az is bőven elég nekünk, de cukrászdákban láttam már gesztenyéset, meg mindenféle különlegességet is. Szerintem ez csak egy hagyomány, hogy sokan diósat és mákosat készítenek.
Ha szeretitek a túrósat, akkor nyugodtan készíts azzal is egyet.
Azt gondolom, azért nem terjedt el, mert túróból más süti lett a népszerűbb, pl.
Rákóczi túrós
üdítő szelet
vargabéles
túrós rétes
túrótorta
túrófánk
túrós batyu
túrógombóc
stb.
A sós túrós ételekről nem is beszélve: csusza, kapros túróval töltött gombafejek, stb.
Ezzel szemben mákos és diós süteményeket már kevesebbet tudnék hirtelen felsorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!